Skip to main content

Scara rulantă

Mulți oameni ar dori să urce spre zări mai înalte, spre aerul pur pe care îl bănuiesc a fi ascuns dincolo de nori, spre o iluminare ce altfel nu vine. Se plâng pe la colțuri, ba uneori și în public, sperând să le ofere cineva soluția perfectă întru o modernizare a sufletului, o aliniere a gândirii, astfel încât între cei simpli și cei cu adevărat geniali să nu mai existe vreo prăpăstie de netrecut. Câți dintre acești oameni fac ceva pentru a micșora prăpăstia, pentru a acumula cunoștințe, pentru a urca spre mai sus? Prea puțini, am eu impresia, căci omul modern, deși își dorește multe, așteaptă să îi aducă alții, pe tavă, o scară rulantă și montare gratuită, altfel renunță la visul de a ajunge la înălțime.

Suntem atinși de o comoditate bolnăvicioasă. Eu chiar mai mult decât alții. Ieri am muncit din greu prin casă, iar în această dimineață m-am trezit cu dureri în tot corpul. Imediat ce am terminat de băut cafeaua, m-am gândit la vechea dilemă omenească: oul sau găina? care a apărut primul? În varianta modernă, întrebarea cred ca ar fi: scara rulantă sau nevoia de a avea o scară rulantă? care a apărut prima? De fapt, nici măcar nu știu dacă are vreo relevanță răspunsul. 

Pur și simplu omul modern nu mai concepe să urce folosindu-și picioarele, mai ales în locurile unde există un lift, o scară rulantă, un mecanism oarecare adus de modernizare. Suntem grăbiți, mereu mai grăbiți, mereu căutând soluții inovatoare pentru a ne ușura munca și viața. Să fie ceva rău în asta? Nu cred. Mi se pare firesc să apelăm la toate mijloacele posibile pentru a câștiga secunde și pentru a ne face viața mai ușoară.

Grav este când scara rulantă e doar obiectul de care mă folosesc pentru a spune că omul modern alege să ia totul de-a gata, fără să mai treacă prea multe prin filtrul gândirii ceva, fără să cerceteze, fără să pună la îndoială nimic. Spre zări mai înalte se ajunge doar depunând efort după efort, într-o continuă modernizare a felului în care gândim și ne raportăm la lumea exterioară.

Pentru o scară rulantă adevărată, modernă și eficientă, intrați pe linkul de mai sus. “Scările rulante și trotuarele rulante MP IFMA sunt proiectate pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor, atât la nivelul accesibilității și confortului cât și prin performanțele tehnice.”

escaleras_01

Comments
 • Studio Galati October 28, 2016 at 11:34 am

  Totul a inceput ”s-o ia la vale” cand s-a inventat telecomanda pentru televizor …. 😀 . Am mai auzit zilele trecute ceva total aberant,si anume , wc-ul care te sterge singur ,desigur util pentru cei fara maini,dar pentru ceilalti?! …

  • Vienela November 9, 2016 at 6:38 pm

   Ha, ha, e incredibil! Incotro ne indreptam? 😮 Cred ca nici in cartile sf nu exista asemenea “facilitati”. :)))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.