Urmăresc uneori pe Discovery o emisiune unde sunt dezbătute cazuri în care poliţişti din SUA, ajunşi cu ancheta în impas, apelează la câte un “mediu”, un om cu puteri paranormale (chipurile) pentru elucidarea crimelor sau a dispariţiilor. Eu tot am impresia ca sunt sarlatani… :)
      Acum vreo două seri am văzut povestea unui tânăr traficant de droguri care a dispărut în condiţii misterioase şi pe care poliţiştii, cu toate eforturile depuse, nu l-au putut găsi.
      Tatăl traficantului trimite scrisori disperate unor doamne care susţineau că au puterea de a afla ce s-a întâmplat cu persoanele dispărute doar prin puterile lor mentale inexplicabile.
      Ambele femei cărora le-au fost trimise cereri susţineau că băiatul este mort, aruncat undeva la marginea de nord-est a oraşului. Una spunea că este înfăşurat într-o pătură albastră, cealaltă că nu-l va găsi nici ea, nici poliţia, ci nişte vânători de căprioare.
      De aici începe paranormalul: la cinci luni de la dispariţie, traficantul a fost găsit de doi bărbaţi iesiţi la vânătoare în păduricea de la marginea de nord-est a oraşului, înfăşurat într-o pătură de culoare albastră.
      Discovery este un trust de televiziune recunoscut în multe ţări, în reportaj erau intervievaţi poliţişti, dar daţi-mi voie să spun că eu NU CRED AŞA CEVA.
      Cum e posibil ca o femeie care locuia la mare distanţă de acel oraş să se uite la o poză a tânărului dispărut (făcută cu mult timp în urmă) şi să spună că e mort, să vadă pătura albastră sau locul aproximativ unde va fi descoperit?
      Cum e posibil ca cealaltă femeie să arate pe hartă zona unde trebuie căutat sau să “vadă” vânătorii care pur şi simplu se vor împiedica de cadavru? Voi ce spuneti, sunt oameni cu puteri paranormale sau simpli sarlatani?