Skip to main content

Sărbătorim sau nu Valentine’s Day?

Te uită cum din noaptea neagră a gândurilor

Urme ca de melc se-ntind peste pământ,

Provocând greață celor ce înțeleg că ești

Rău la suflet, josnic, turbat de furie pe om.

 

Ce libelule, ce inimioare plușate, ce roșu

valentinian? Unii-s prea mici și nu-nțeleg

Că locul în viață îl câștigi prin fapte. Deci,

Ai grijă cum te porți și cine vrei să pari!

 

Întreabă-te în sine, nainte de-a blama,

Dacă și doamna ta refuză sărbătoarea

Acestui Valentin sosit de peste hotare,

Dacă n-ar vrea cumva să-i aduci inimioare.

 

Mereu nemulțumit de oameni, de fapte,

De sărbători ce nu vrei a le recunoaște,

Micimea ta gonește prieteni și dușmani,

Lăsându-te singur într-o lume pasională.

 

Dacă ați hotărât că nu vreți roșu astăzi,

Permiteți măcar celor ce iubesc iubirea,

Să se bucure în tihnă de muțunei de pluș,

De dragoste, inimioare, flori și ciocolată.

inimioare pentru valentines day

 

 

PS: Nu simt că această sărbătoare, Valentine’s Day, m-ar reprezenta, nu cred că iubirea trebuie celebrată doar o zi pe an, însă nu vreau să răpesc bucuria nimănui, așa cum văd că fac alții. Fiecare este liber să iubească atât cât vrea și cât poate. Și apoi, ce rău e dacă primim plusuri, ciocolată, flori și alte dulcegării? Nu-i femeie pe pământ să nu se bucure de cadouri sau de flori, indiferent cu ce ocazie le primește.

Iar când tu, mascul feroce, imun la dragostea cântată pe 14 februarie, înjuri această sărbătoare folosind expresii americănești, cum ai vrea să te băgăm în seamă?

Comments
 • Cris-Mary February 14, 2014 at 12:07 pm

  Ai dreptate Vienela, cine suntem noi sa ne luam de cei care sarbatoresc… Eu accept sa sarbatoresc iubirea oricand, in orice zi:D

  • Vienela February 14, 2014 at 5:53 pm

   Poate ca nu m-ar fi deranjat prea tare, dar persoana vorbea despre traditiile romanesti in timp ce injura englezeste (americaneste 🙂 ).

 • Cristina P February 14, 2014 at 12:08 pm

  Nu sarbatoresc V day cum o fac strainii. Adica nu imi tb o zi anume sa arat iubirea si nici nu imi tb o zi anume sa mi se arate asta. Am avut un start de zi minunat gratie a doi oameni importanti din viata mea. Si nu a avut nimic de-a face cu inimioare :))

  • Vienela February 14, 2014 at 5:55 pm

   Ziua mea de astazi mi-a mai scos trei peri albi, din cauza blogului care nu merge cum as vrea eu, dar si din cauza ca m-a enervat tipul care ii injura pe romanii care isi trimit inimioare. 🙂

 • Adriana February 14, 2014 at 12:56 pm

  Da! Cineva azi folosea cuvântul: toleranţă! Am zilele mele speciale de sărbătorit iubirea mea şi, poate, satur lumea, atunci, cu dulcegăriile mele. Aşa că, azi am pus pe blog o poezie din draft şi mă bucur de această zi fără pluşuri, dar şi fără mirarea că alţii o fac sau au nevoie de această sărbătoare. Fain ai croşetat cuvinte azi, Vienela! Să fii iubită! Te pup!

  • Vienela February 14, 2014 at 5:57 pm

   Daca am reusi sa fim mai toleranti, tare frumoasa ne-ar fi viata. Oare ei nu vad ca traiesc urat? Sau tocmai rautatea asta o fi sarea si piperul vietii lor?
   Merci mult, Adi! La crosetat ma pricep bine, merge foarte repede… 🙂

 • psi February 14, 2014 at 1:25 pm

  eu sunt ceva mai rea, în sensul că nu pricep de ce este nevoie de sărbătoarea altora când o avem deja pe a noastră. şi nici măcar nu ştim de ea, altfel nu ar confunda unii dragobetele cu drăgaica.
  în rest… fiecare cu alegerile (şi tăcerile) lui.

  • Radu Thor February 14, 2014 at 4:37 pm

   am greşit şi eu o dată! 🙁
   m-a terminat găleata aia de cenuşă ce în cap mi-am aruncat-o! 🙁

  • Vienela February 14, 2014 at 5:59 pm

   Sa stii ca eu nici de dragobete nu auzisem pana cand nu a aparut nenea Valentin. Habar nu am daca e din cauza ca am crescut in oras sau pentru ca am fost departe de sfinti si traditii…
   Nu vad de ce nu s-ar bucura oamenii de inca o sarbatoare, chiar daca nu ne reprezinta pe toti. Pana la urma, se sarbatoreste dragostea, iar dragostea este aceeasi oriunde pe mapamond.

 • AndreiBlog February 14, 2014 at 3:52 pm

  Pentru cei care chiar se iubesc.. nu ar trebui sa fie o sarbatoare prea mare.. ci mai mult ceva obisnuit! Ma refer la o floare sau ciocolata sacra a femeilor..

  • Vienela February 14, 2014 at 6:01 pm

   Sigur, pentru cei ce se iubesc, orice zi este o sarbatoare. Dar nu vad de ce le-as interzice altora sa se distreze astazi si sa isi ofere cadouri…

 • Andra February 14, 2014 at 5:04 pm

  :))) din punctul meu de vedere, orice pretext folosit pentru a aduce zambetul pe buzele cuiva drag este unul bine venit :D. ce conteaza ca ii spunem valentine’s day, martisor sau marti? importanta este iubirea 😛

  • Vienela February 14, 2014 at 6:01 pm

   Intr-adevar, orice pretext este bun pentru a sarbatori iubirea si pentru a ne bucura de momente frumoase.

 • Javra February 14, 2014 at 9:41 pm

  Sărbătoarea asta a fost inventată pentru bunăstarea comercianţilor. La fel, şi aşa-zisa Zi a Bărbaţilor.

  • Vienela February 17, 2014 at 7:16 am

   Nu, comerciantii profita de tot mai multe sarbatori… 😀

 • Andreea February 15, 2014 at 12:37 pm

  Anul ăsta, oamenii s-au împărțit în 2 tabere, anti si pro Valentine’s Day. Unii se mai și ceartă între ei… 😆

  • Vienela February 17, 2014 at 7:18 am

   An de an oamenii se impart in doua tabere, anti si pro nenea valentin… De fapt, cred ca asa ne place sa traim, impartiti in tabere (a se vedea ultimul meu articol, Falsidrama lui februarie). 🙂

 • Rudolph Aspirant February 16, 2014 at 2:07 pm

  In Japonia si Coreea de Sud, de 14 februarie, care se cheama de fapt tot Valentine”s Day este o zi in care fetele dau ciocolata baietilor. Asta s-a intamaplat, s epare, din cauza unei gresli de traducere cand acea zi a fost introdusa in Japonia de catre americani. Pe 14 martie,este o alta zi numita White Day, (Ziua Alba), care afost introdusa de comerciantii patrioti japonezi, in care baietii care au primit ciocolata de la fete cu o luna in urma dau cadouri fetelor care le-au dat ciocolata, uneori si bomboane, dar nu de ciocolata, de ex bezele (albe), dar si alt fel de cadouri, de gen asa parfumuri,bijuterii, lenjerie sexy,dar alba,nu rosie, etc.,plus se astepata in mod comun ca acel cadou oferit de baieti sa fie de valoare de cca 2-3 ori mai mare decat cicolata oferita lor initial de fete, care poate fi cumparata sau chiar facuta in casa, sub forma de prajiturele sau bomboane. Ziua indragostititilor propriu-zisi se serbeaza in Japonia pe 24 decembrie. Iar in Coreea de Sud, cine nu a primit sau dat ciocolata de 14 februarie si cinenu are cui sa-i dea cadouri sau de la cine sa primeasca cadouri de 14 martie, atunci pe 14 martie celebreaza Ziua Neagra, si se duce si mananca larestaurant taitei cu sos de fasole neagra impreuna cu alte persoane single si amarate, care astfel se vor veseli impreuna.

  • Vienela February 17, 2014 at 7:21 am

   Ca de obicei, nu imi ramane decat sa iti multumesc mult pentru completarile pertinente pe care le aduci articolelor mele. Atat de multe informatii as fi gasit doar cautand zile in sir pe internet… Poate ca ar trebui sa scoatem la lumina si Ziua neagra, pentru ca multi au blamat 14 februarie doar pentru ca nu aveau cu cine sarbatori. :)))

 • elly weiss February 23, 2014 at 2:20 am

  Eu nu-nteleg nicio sarbatoare cum spuneam si la mine pe blog. Nici macar zilele de nastere nu prea inteleg de ce trebuie sarbatorite. Mai ales de la o varsta nu mai constituie vreo mare bucurie.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.