Dacă am timp şi chef, când o reţetă găsită întâmplator pe un blog îmi face cu ochiul, mă reped în bucătărie să o probez. Nu prea vorbesc despre ele pe aici, pentru că nu mi-am făcut blog  culinar şi cred că pe bărbaţii care nimeresc la mine i-ar plictisi, dar de cele mai multe ori sunt mulţumită de ceea ce iese. Mai greu este când băieţii mei se strâmbă, spunând că o pot face pentru mine, că ei nu se vor atinge de aşa ceva.

Lor nu le plac verdeţurile şi refuză să guste mâncăruri care nu conţin carne. De câte ori mă entuziasmez de vreo reţetă, apar glumele despre cobai (adică eu) şi experimente făcute pe ei de bloggeriţe experte sau mai puţin experte în bucătărie. Una dintre puţinele fete care scapă întotdeauna de aceste glume este Kadia, pentru că am încercat multe dintre reţetele ei şi au avut succes. Când am găsit imaginile cu supa cremă de cartofi dulci, când am văzut ce bine arată, m-am decis să încerc şi eu, cu toate că Mihai şi Ionuţ erau hotărâţi să nu se atingă de ea.

Am pregătit doar o porţie, pentru mine. Am tăiat câteva felii de pâine în cubuleţe şi le-am prăjit într-un strop de ulei, transformându-le în crutoane. Merg excelent cu supa cremă. Ne-am aşezat la masă. Ei cu friptura în faţă, eu cu supa cremă în care se înecau câteva crutoane. Aroma care se răspandea i-a făcut curioşi. Şi-au adus linguri şi au gustat, încercând să îi imite pe juraţii de la MasterChef. Săraca mama! A rămas fără supă într-o clipă, dar nu a primit nici un şorţ!

Surprinzător, cunoşteam bine gustul acestei supe. Mâncasem de multe ori în copilărie, fără să ştiu că se numeşte aşa. M-am ridicat de la masă cu trei crutoane în stomac şi m-am apucat să fac alta, dublând cantităţile din reţeta Kadiei. Succesul ei a putut fi atestat măsurând viteza cu care a dispărut din castronaşe. A doua zi, la prânz, în bucătăria noastră se auzeau nişte zgomote care m-au făcut să râd: băieţii băteau cu lingurile în castroane, strigând “bis, bis!”.

Tot răscolind blogul Kadiei în căutare de informaţii pentru Vânătoarea de comori, am găsit o mulţime de alte supe creme. Mi-am propus să le testez pe toate (pe rând, bine-nţeles). Voi încercaţi reţetele găsite pe bloguri?