Deşi nu sunt deloc nostalgică, mă gândesc să vă povestesc şi vouă cum mi-am petrecut majoratul, pentru că este săptămâna spovedaniei blogosferice.  Nu îmi plăcea să fac tămbălău acasă, nu îmi plăcea să mi se cânte “Mulţi ani trăiască” (aveam eu grijă să trăiesc şi fără urările lor), dar m-am bucurat când am primit păturica pufoasă şi roşie de la mama, împreună cu inelul de aur pe care mai târziu l-am vândut să îmi iau un Hoinar. Nu îmi amintesc să fii primit şi altceva când am împlinit 18 ani(poate de la sora mea, dar nu ştiu ce- sau păturica era de la ea?).

Ce să fac eu memorabil la propriul majorat? Ca un adult ce eram, le-am luat pe Romi şi pe buna mea prietenă, le-am urcat în tren şi ne-am dus la Sinaia, cu 200 de lei în buzunar. Am mâncat câte o prăjiturică, ne-am plimbat puţin, apoi ne-a apucat setea. Hop în tren şi via Predeal, unde ne-am oprit în primul bar, să bem toate trei o sticlă de bere. Şi ăsta a fost majoratul.

Dar am avut grijă să recuperez săptămâna următoare, când am ajuns la o serată prin vecini(cei mici să se abţină, că nu e vina mea- aşa se numeau chefurile pe atunci). Cumpăraseră băieţii bere, vodcă, vin şi bitter. Hai să le gustăm, să vedem care este mai bună. Berea era amară, vodca ardea gâtul, vinul era acru, bitterul era amărui, dar îţi lăsa şi o urmă de dulceaţă pe limbă. În concluzie, fetele au optat pentru bitter. Neobişnuite cu băutura, când s-a terminat sticla noi eram cuc şi altă pasăre.

Prima care a scăpat de alcool am fost eu, murdărind covorul din sufrageria unde se ţinea serata dansantă. Văzând prietena mea că nu mă simt bine, s-a ridicat de pe scaun, cu gândul să mă ajute(probabil se gândea să mă ţină de frunte). Drăguţa de ea… Avea intentii bune, dar nu o mai ajutau picioarele şi a căzut fix în amestecul de prăjituri şi bitter expulzat de mine. Măi, şi avea nişte pantaloni albi, atât de frumoşi, abia scoşi de la croitoreasă… Nici celelalte fete nu se simţeau prea bine, dar au fost deştepte şi au decis să doarmă cu capul pe masă.

De atunci, de câte ori eram invitate la chefuri, ni se punea din start condiţia: să nu cumva să ne atingem de băutură, de parcă noi am fi vrut să repetăm figura… :))