Skip to main content

Sandale cu toc şi nazuri de femeie

Spun bărbaţii despre noi, femeile, că suntem năzuroase, că uneori nimic nu ne intră în voie, că nu putem fi înţelese, că nici măcar noi nu ne putem explica uneori comportamentul pe care îl avem. Ştiţi cum s-a ajuns la această situaţie? Răspunsul este foarte simplu: femeilor le plac secretele şi, chiar dacă au lăsat de înţeles că nu se pot abţine să nu le trădeze, să ştiţi că adevărul este cu totul altul. Da, chiar putem ţine un secret, atunci când vrem, aşa cum am făcut eu acum o lună, când am fost invitată la un important eveniment.

Am refuzat să particip, cu toate că aş fi avut doar de câştigat dacă aş fi mers. Soţul meu încă se mai miră şi învârte degetele la tâmplă când îşi aminteşte. Îl iert, căci e bărbat şi nu poate înţelege. Numai femeile care au trecut prin aşa ceva vor ştii ce a fost în sufletul meu. Aveam o rochie elegantă, cu o croială impecabilă, aveam bijuterii fine, ce mă puteau pune în valoare, dar nici una dintre perechile mele de sandale cu toc nu se potriveau rochiţei sau evenimentului, iar banii meu erau blocaţi. Cum, cum m-aş fi putut prezenta la acel eveniment, dacă nu eram din cap şi până în picioare elegantă, la înălţimea evenimentului?

Mi-am învăţat rapid lecţia şi, chiar dacă am ratat acel eveniment, la următorul sigur voi participa, căci am de gând să îmi cumpăr cel puţin o pereche de sandale cu toc, care să se potrivească perfect rochiei despre care v-am spus. De fapt, cred că fiecare dintre noi, femeile, ar trebui să se pregătească din timp, să aibă în garderobă cel puţin o rochie elegantă, un set de bijuterii fine şi o pereche de sandale potrivite, căci nu se ştie niciodată de unde vine invitaţia şi e păcat să ratăm evenimente doar pentru că “facem nazuri”, după cum spune soţul meu.

sandale-dama-negre-cu-toc-inalt-raza

Nu, domnilor, nu facem nazuri, ci încercăm să ne simţim bine în propria piele, să fim încrezătoare în noi, să păşim prin viaţă mereu cu capul sus. Cum şi de ce i-aş fi trădat eu, bărbatului care mă invitase la eveniment, secretul ce mă făcea să mă frământ? Ce ar fi înţeles el dacă i-aş fi spus că nu pot veni pentru că nici una dintre sandalele mele cu toc nu se potriveşte la rochie? Spuneţi voi, doamnelor, nu ar fi răsucit şi el degetele la tâmplă, în semn că îmi lipseşte o doagă?

Comments
 • Radu June 11, 2014 at 4:33 am

  “Spun bărbaţii despre noi, femeile, că suntem năzuroase, că uneori nimic nu ne intră în voie, că nu putem fi înţelese, că nici măcar noi nu ne putem explica uneori comportamentul pe care îl avem.”
  Perfect de acord! 🙂
  Un bărbat ar fi pus mâna pe telefon şi ar fi împrumutat o pereche de pantofi de la un prieten. 🙂

 • Alexandra June 11, 2014 at 1:56 pm

  Am trecut de cateva ori prin situatii asemanatoare si nici macar o data nu am gasit intelegere din partea lui 🙂
  @Radu, nu e frumos (igienic) sa imprumutam incaltaminte 🙂

 • Constanta June 14, 2014 at 3:12 pm

  Dar acesta de l-ai povestit nu-i naz, e capriciu. Iar femeile au toate capricii. Nazurile sunt, in perceptia mea, momentele in care te pui de-a dindaratelea si nu vrei sa faci si basa cum ar vrea ceilalti de la tine. Dar nici eu n-as fi mers, asta e cu siguranta.

 • Javra June 14, 2014 at 11:37 pm

  Cu toate că nu-i igienic, femeile îşi tot împrumută una alteia haine şi încălţăminte, mai ales dacă sunt rude. Personal sunt foarte pretenţios cu încălţările mele şi am cel puţin 20 de perechi în debara.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.