Când nu ai prea multe soluții pentru a ieși dintr-un impas, când ești presat de timp sau de pericole, poți recurge la gesturi care, în mod normal, în momente de calm, nici măcar nu ți-ar trece prin minte. Cred că sunt prea puțini cei care nu au luat în viața lor decizii bazate pe instinct, soluții de criză, soluții care păreau la momentul respectiv singura opțiune rămasă. Totuși, ca un fel de plasă de siguranță, fiecare dintre noi ar trebui să aibă aproape un salvează-tot pe care să se bazeze în momentele cheie.

Atunci când știi sigur că nu ți-a mai rămas decât o posibilitate și ea pare de domeniul fantasticului, nu îți rămâne decât să te lași (încrezător sau nu) pe mâna unui Bruce Willis, sperând că va putea, alături de echipa aleasă cu grijă, să scape omenirea de pericolul reprezentat de asteroidul care se îndreaptă cu viteză spre Pământ. Vechi, veți spune clătinând din cap în semn de plictiseală… Despre Armageddon s-au scris deja prea multe, nu-i așa? Oare mai sunt oameni care să nu fi văzut acest film?

Mai este cineva care să nu știe că directorul executiv al NASA, în lipsă de ceva mai bun, alege să trimită în spațiu un echipaj care să distrugă asteroidul? Mai este cineva care să nu știe că respectivul echipaj nu era format, așa cum ne-am fi așteptat, din astronauți bine pregătiți? Ciudat sau nu, directorul NASA crede că mai potrivită ar fi o echipă formată din cei mai duri și mai pricepuți lucrători din domeniul forărilor petroliere. Zâmbiți cumva amintindu-vă că în acest film nu putea juca decât marele, neasemuitul, invincibilul salvează-tot Bruce Willis? Și eu… :)

A fost mai ușor de pregătit o echipă de experți in foraje pentru plecarea în spațiu, nu-i așa? În general ne imaginăm că este mai simplu să pregătești astronauții în diverse alte domenii de activitate și să îi trimiți acolo unde le este locul, în spațiu… Când spui astronaut, te gândești fără să vrei la o persoană deosebită, cu o pregătire fizică și psihică de excepție. La ce oare ne gândim când vorbim despre oamenii care lucrează în domeniul forajelor?

Sinceră să fiu, prima imagine care îmi răsare în fața ochilor, de când am văzut filmul Armageddon, este cea în care domnul salvează-tot și este greu-de-ucis, îmbrăcat într-un curat si frumos costum portocaliu, se pregătește de plecare. Alături de el sunt câțiva bărbați mândri de onoarea care li s-a făcut. Apoi îmi amintesc ce viață grea au acești oameni, câte provocări le ies în cale zilnic. Că lucrează în domeniul petrolier sau că se ocupă de alimentarea cu apa prin EUforaje.ro pentru puțuri de apă, este mai puțin important. Tot ceea ce contează cu adevărat este că, privind câteva ore o echipă de experți, poți ajunge să crezi că te-ai putea baza pe ei în orice situație.

Că ai nevoie să îți foreze un puț pentru alimentarea cu apă, că îi vezi prin documentarele de pe Discovery sau că citești despre ei pe blogul meu :) , îți dai seama că în acest domeniu nu pot lucra decât oameni puternici, plini de curaj și ambiție, care nu se sperie de provocări, oameni asemănători celor cu care salvează-tot a plecat în spațiu, să scape omenirea de pericolul iminent reprezentat de acel asteroid.