Inainte de a spune ca titlul acestui articol este ciudat permite-mi sa prezint care sunt argumentele pentru care am scris acest titlu. Cred ca nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca prin intermediul somnului ne mentinem o stare optima de sanatate, nu-i asa? Insa, te-ai intrebat vreodata care sunt consecintele pe care le resimte organismul nostru atunci cand nu ne odihnim asa cum trebuie? Eu m-am intrebat, motiv pentru care prin intermediul acestui articol doresc sa prezint care sunt aceste consecinte.

Stresul la care suntem supusi zi de zi este din ce in ce mai mare, motiv pentru care nu avem nevoie sub nici o forma de un stres in plus, mai ales cand acesta poate fi evitat. In momentul in care somnul nu mai este odihnitor, nu doar ca nu reusim sa reducem stresul la care am fost supusi in respectiva zi, ci crestem intensitatea stresului. Acest lucru favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare, deoarece stresul este unul din elementele principale care stau la baza aparitiei acestei afectiuni.

Primul lucru care ne trece prin minte atunci cand constatam ca ne-am ingrasat este ca trebuie sa mancam mai putin, nu-i asa? Intr-adevar, regimul alimentar joaca un rol foarte important in ceea ce priveste greutatea noastra corporala, insa nu decisiv. Deoarece nu ne odihnim la parametri normali in timpul somnului, organismul nostru simte nevoia de a lua din exterior energia de care are nevoie pentru o noua zi. Si de unde ar putea lua aceasta energie, daca nu din mancare, nu-i asa? Aceasta este una din explicatiile pentru care unele persoane simt nevoia de a manca foarte des.

Faptul ca nu ne odihnim bine in timpul somnului are efecte negative si asupra memoriei. Astfel, s-a constat faptul ca cei care nu se odihnesc bine in timpul somnului uita mai des anumite lucruri decat cei care se odihnesc asa cum trebuie atunci cand dorm.

Avand in vedere ca unul din cele mai importante motive pentru care nu ne odihnim in timpul somnului este reprezentat de salteaua inconfortabila pe care dormim, cred ca acum titlul acestui articol are inteles, nu-i asa? Pentru cei care se afla in aceasta situatie, solutia este accesarea site-ului www.green-future.ro .  Prin intermediul acestui site poti achizitiona o gama variata de saltele. Dintre acestea, saltelele cu arcuri si cele din latex reprezinta recomandarea mea. Acestea pot fi achizitionate prin accesarea link-urilor Green Future sau Saltele cu arcuri.