Am uneori senzația că aș putea să trăiesc o veșnicie printre cărți, fără să îmi fie dor de ceea ce este în afara lor (excepție făcând familia mea, animăluțele de care m-am înconjurat, câțiva oameni dragi și anumite părți din natură). De ce nu mi se oferă această posibilitate? De-a lungul istoriei omenirii s-au scris nenumărate cărți.
Nici măcar treizeci de vieți nu mi-ar ajunge pentru a le devora pe toate. Motive pentru a citi sunt multe. Astăzi am și un nou motiv pentru a scrie despre cărți: o leapșă primită cu… mult timp în urmă. Mi-ar plăcea să răspundeți și voi la întrebările de mai jos, fie pe blogurile voastre, fie în comentarii.
Căsuța șoricelului și alte povestiri este potrivită pentru copii de toate vârstele, însă în mod special pentru copii mici, cu vârste între 0 și 5 ani. În carte, cei mici vor descoperi trei povești scurte care îi vor încânta. Sunt povești educative pentru copii de 1, 2, 3, 4, 5 ani și chiar mai mari. În aceste cărți de povesți pentru copii veți găsi mici aventuri de neuitat cu ilustrații color de excepție si cu morală, desigur.
1.De unde îți cumperi cărți?
De oriunde îmi ies în cale: site-uri din online-ul românesc (prefer libris, targulcartii, editura all, elefant), de la tarabele care stau prăfuite prin centrul orașului sau chiar de prin târgul de vechituri, unde uneori se ascund adevărate comori.
2. Plasezi pre-comenzi pentru cărți?
Până acum nu am avut motive să o fac, dar cu siguranță mă voi folosi de această posibilitate când voi afla că se pregătește Vero să scoată o carte.
3. Câte cărți cumperi în medie pe lună?
Între patru și opt cărți, în funcție de buget. Să nu mă întrebați câte cărți aș vrea de fapt să cumpăr, decât dacă îmi cereți și contul bancar, să îl alimentați. :D
4. Împrumuți cărți de la bibliotecă?
Am împrumutat cărți de la bibliotecă de când mă știu, numai că în ultimul an am stat mai bine cu finanțele și am preferat să comand cărți online.
5. Care este părerea ta în legătură cu cărțile împrumutate?
Întrebarea e puțin cam neclară. Cărțile împrumutate altora sau cărțile pe care le împrumut de la alții? În adolescență, pentru că așa erau timpurile, făceam deseori schimb de cărți cu prietenii. Pentru că în acest mod am reușit să rămân fără câteva dintre cele mai bune cărți pe care le aveam pe atunci, am renunțat definitiv la a mai împrumuta altora cărți (excepție fac sora și nepoata mea). Nici eu nu mai cer cu împrumut cărți, dar primesc donații oricând sunteți dispuși să le faceți. :D
6. Ce părere ai despre cărțile second hand?
Cărți second hand? Cât de ciudat îmi sună la ureche acest termen. Nu mă deranjează cu nimic să citesc o carte pe care au mai citit-o și alții, ba chiar îmi place să găsesc paragrafe subliniate sau colțuri îndoite, căci în acest fel descopăr ce le-a atras altora atenția. Am totuși grijă să mă spăl bine pe mâini după ce las cartea jos, dacă este cumpărată de la vechituri. Atât.
7. Îți ții cărțile pe care le citești separat de celelalte?
Îmi țin cărțile pe care le citesc cât mai aproape de pat, să le pot deschide oricând doresc fără să mai fac eforturi suplimentare. :p
8. Plănuiești să citești toate cărțile pe care le deții?
Sigur că da. Pe unele vreau chiar să le recitesc.
9. Ce faci cu cărtile pe care le deții, dar pe care simți că nu le vei citi niciodată?
Nu cred că există așa ceva. Poate că nu le voi citi astăzi, mâine, anul acesta, dar le păstrez măcar pentru a le răsfoi din când în când, cu speranța că într-o zi voi fi mai matură și voi înțelege ce a vrut să spună autorul.
10. Ai donat vreodată cărți?
Rareori. Sunt destul de zgârcită când vine vorba despre cărți și țigări. Am dus o carte în parc și am lăsat-o pe o bancă. Aflând de această năzbâtie, soțul mi-a spus să merg tot prin parc atunci când vreau cărți, poate îmi lasă și mie cineva măcar una. :))) Am mai dat prietenelor uneori și le-am mai făcut nepoților cadou unele cărți (ultima dată le-a adus Moș Crăciun: băiețelului, 7 ani – Incredibila enciclopedie – Terra; fetiței, 13 ani – Cum mi-am petrecut vacanța de vară, T. O. Bobe).
11. Ți-ai interzis vreodată să cumperi cărți?
Zilnic. Dar cum aș putea să mă abțin?
12. Crezi că îți cumperi prea multe cărți?
Nicidecum. Niciodată nu putem spune că avem prea multe cărți. Poate prea puțini bani pentru cărți…
Mulțumirile se îndreaptă către Antoaneta, cea care m-a invitat la joc.
Ma bucur mult ca ai raspuns la leapsa :)
Si ma bucur la fel de mult ca impartasim aceeasi pasiune: lectura!
La fel de bucuroasa sunt si eu! Te imbratisez si iti urez spor in toate! Si lecturi cat mai placute! :)
Mulţumesc, Vienela. Nu pot decât să sper că vei avea ocazia să-ţi pui intenţia în faptă (că va exista încă o carte a mea, pe care s-o precomanzi). :)
Inceputul e promitator: speram la acelasi lucru. :) Spor la tradus! Si, desigur, la scris! :*
:)))))))))
Mulţumesc! :)
Cu tot dragul! :)
Foarte tare aceasta leapsa, am raspuns si eu la ele in gand, de fiecare data cand citeam o intrebare:)!
Buna, Carmen!
Nu vrei sa raspunzi si in scris, sa aflam si noi? :)
Ma regasesc total! Cu singura exceptie ca nu imprumut carti si de donat donez doar daca am dublura! Da, uneori cumpar doua carti pentru a putea dona una.
Am mai cumparat si eu in dublu exemplar, insa de foarte putine ori. Mi s-a intamplat anul trecut sa comand din neatentie o carte de doua ori, in luni diferite. :)))
Bună ziua! O adresa unde să va pot trimite citeva cărți? Daca le aveți,sigur o să găsiți pe cineva doritor…
Buna ziua! Nu stiu ce sa spun… Multumesc mult pentru gandul bun, insa eu in acest moment sunt in Scoția. Nu stiu cand ajung pe acasa.