Să schimbăm lumea în bine. Să o facem cu cap, de la cap!

Ne-am gandit de multe ori să schimbăm lumea în bine, nu-i așa? Poate că nu am ales calea cea dreaptă. Hai să mai încercăm o dată. Să o facem cu cap, de la cap!

Hai să ne mințim și poate așa reușim să schimbăm în bine lumea

Hai să ne minţim că stă în puterea noastră să schimbăm lumea şi poate schimbarea chiar va veni. De nu va fi aşa cum am închipuit-o noi, nu-i bai. Unii îşi vor aminti că noi măcar am încercat. Își vor aminti că am făcut valuri tot mai mari. Ne-am înecat în ele? Nu-i bai, apa întotdeaun purifică. Spală păcate. Șterge chestiile nasoale cu care şi noi ne-am mânjit cândva.

Hai să ne minţim că ne pasă şi poate chiar va începe să ne pese. Poate vom reuşi să vedem rănile sângerânde ale celor din care am muşcat. Sau poate vom reuşi să simţim durerile celor ce sunt singuri. Poate vom reuşi să cunoaştem poverile ce i-au încovoiat pe oropsiţii lumii. Ori poate vom reuşi să înţelegem că şi noi suntem oameni, că suntem supuşi greşelilor.

Să schimbăm lumea în bine revoltându-ne sau lăsând durerea să ne inunde

Hai să ne minţim că suntem revoltaţi şi poate că vom începe să ne revoltăm cu adevărat. Nu împotriva celor ce îşi plimbă câinele prin parc sau a celor ce uită să pună diacritice. Nu a celor ce aleg să plece din ţară sau a celor ce vor să fie fericiţi. Nici a celor ce iubesc sau a celor ce uită. Să ne revoltam împotriva celor cu adevărat mari. Împotriva mâinilor avide ce strâng puterea și împotriva celor ce zâmbesc în timp ce taie în carne vie. Peştele de la cap se împute, nu de la coadă.

Hai să ne minţim că suntem chirurgi şi poate chiar vom deveni. Poate vom învăţa cum să stârpim tumorile cu îndemânare. Sau poate vom înţelege că nu trebuie tăiat întregul organism pentru a scăpa de bube. Poate vom reuşi să mânuim cu blândeţe şi cu măiestrie bisturiul, căci educaţia nu se mai face de mult pe Calul Bălan.

Hai să ne minţim că ne doare şi într-o zi poate chiar ne va durea. Poate că ne va durea cu adevărat neputinţa noastră. Și poate că vom ieşi urlând înnebuniţi din case, din spatele tastaturilor tocite. Poate că ne vom uni şi vom ajunge să ne revoltăm, să ne pese. Să tăiem cu abilitate ceea ce este cu adevărat rău şi să încercăm să schimbăm în bine lumea. Să o facem cu cap, de la cap!

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Câteodată nu este de ajuns să vrei

13 adevăruri despre ceea ce contează în viaţă

Las inima și întâmplarea să decidă

Cuvintele îmi sunt haină, hrană, balsam

Nu poţi schimba lumea dacă salvezi un animal

Să ne minţim că totul merge bine

Superficialitatea omului de la oraș

Nu angaja oameni neserioși, ca să nu pățești ca doamna T.

Nu uita că mă găsești și pe:

Să schimbăm lumea în bine. Să o facem cu cap, de la cap!