Am fost mai mult decât surprinsă văzând că o singură persoană a fost interesată de cartea Vând kilometri, scrisă de Mihai Barbu. Mi se pare normal  ca Doru să primească această carte, pentru că a fost singurul care a cerut-o.

Ştiu că am întârziat foarte mult cu ea şi îmi cer scuze faţă de toată lumea. Când am primit-o, abia împrumutasem trei cărţi la fel de voluminoase de la bibliotecă, aşa că am mers în paralel cu cititul. Am terminat cartea şi am luat-o cu mine la Brebu, deoarece intenţionam să o dau mai departe unui blogger prahovean. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târgul de dulceţuri.

Cartea a rămas în maşină, la adăpost, în timp ce noi ne plimbam prin curtea Casei Domneşti din Brebu, muraţi de ploaia care nu se mai oprea.
elefant.ro
Abia după ce m-am despărţit de colegii bloggeri am văzut că nu dădusem nimănui cartea. I-am lăsat-o prietenei mele Bogdana, să o citească şi ea.

Au mai trecut două zile în care nu am ieşit din casă. Dar mâine promit să o pun la poştă, să citească şi Doru despre cea mai mare catastrofă ecologică din istoria omenirii, să vadă imagini cu ceea ce a rămas din marea Aral.

“Ce-aţi făcut, băi, retarzilor? Cum poate un creier de om să dea un asemenea rateu? Acum ştiu de unde vine versul ăla cu secatul Milcovului dintr-o sorbire. De aici. Cum e, mă, posibil ca mintea unei fiinţe care se consideră superioară să poata fi în stare de aşa ceva? Cât de superior eşti tu, omule, în faţa imaginii pe care o văd acum?” a fost reacţia lui Mihai Barbu la vederea vaselor înţepenite în nisip.

La îndemnul lui Petre, postez mai jos tabelul cu kilometri parcurşi până acum de carte. Îl voi ruga pe Doru să facă acelaşi lucru după ce termină cartea de citit.

de la Tudor la Pato;  Focşani – Brăila = 90 km

de la Pato la Carmen;  Brăila – Constanţa = 210 km. – total = 300 km.

de la Carmen la D-Petre; Constanţa – Reşiţa = 675 km. – total = 975 km.

de la D-Petre la Vienela; Reşiţa – Ploieşti  = 520 km.  – total = 1495 km.

de la Vienela la Doru; Ploieşti – Alexandria = 147 km  – total  = 1642 km

de la Doru la _ _ _ = – total = ??? ??? km

La cât mai mulţi kilometri!