A venit Ora pământului, apoi a trecut Ora pământului. Nu ştiu dacă şi-a bătut cineva capul cu contabilizarea pământenilor care şi-au stins lumina în acea oră (inclusiv laptop, calculator, telefon…, după cum bine spune Florin Ruşanu).  Nici nu cred că o astfel de acţiune are vreo importanţă, atâta timp cât ceea ce poluează cu adevărat planeta îşi continuă activităţile fără stres. Îi spuneam lui Pishky aici: “Păcat că se întâmplă doar o dată pe an, păcat că nu există şi o oră în care maşinile să nu mai circule, armatele să nu mai facă experimente, uzinele să se oprească…”

Consider că de  undeva trebuie început totuşi, dacă vrem ca şi copiii noştri să mai găsească un strop de aer curat, un petic de natură nepoluată. De ce să nu începem din propria casă, de la propriile noastre obiceiuri? Dacă nu aveţi în casă o etajeră pe care să stocaţi selectiv hârtia, plasticul, tabla, e musai să vă cumpăraţi.

 

etajera pentru reciclare

 

Capacele de bere şi de suc se adună în casa voastră în cantităti mari? Hai să vă arăt ce chestie drăguţă puteţi face cu ele:

 

masuta

 

Din bidoanele de suc puteţi face bărcuţe cu care să se plimbe păpuşile fetiţelor. Le decupaţi, le prindeţi între ele şi le lansaţi în cadă, atunci când mititica face baie. Sunt sigură că va fi mai mult decât încântată să se joace cu ele, mai ales dacă aveţi răbdare să le transformaţi în gondole. Se aude şi la tine, Kemell?

 

barcuta papusi

 

O sită veche de plastic poate aduce un strop de culoare şi de veselie în cămară, dacă vă pricepeţi să mânuiţi acul şi aţa, să faceţi “musculiţe”.

 

musculite pe sita

 

Pe parcursul timpului v-am mai arătat câte lucruri drăguţe se pot face din nasturi. Ce spuneţi de noua modă, cea a curelelor făcute din bumbi colorati?

 

curea din nasturi

 

Făcea Ionuţ practică într-un laborator de prăjituri. Ar fi avut nevoie de mai multe forme pentru tăiat aluatul de covrigei, dar patronii nu găseau nicăieri. Ştiu, într-un laborator nu s-ar permite, dar acasă putem încerca să dăm forme interesante covrigeilor şi biscuiţilor, folosind o cutie de bere tăiată.

 

forme pentru aluat

 

Vi se pare că jocul de scrabble este prea scump în magazine? Vă doriţi să îi învăţaţi pe copii acest joc încântător? Puteţi utiliza capacele sticlelor de bere. Modelul tablei de scrabble îl găsiţi uşor, la o simplă căutare pe google.

 

scrabble din capace de bere

 

Vă bate gândul să cumpăraţi zdrăngănitori chinezeşti care să vă cânte şi să vă încânte atunci când bate vântul? Nu v-ar plăcea să vopsiţi câteva obiecte vechi din bucătărie şi să le agăţaţi la geam? Ce poate fi mai plăcut decât lucrul pe care îl faci cu mâna ta?

 

obiecte din bucatarie

 

Dacă după toate aceste încercări vă mai rămân mărgeluţe şi alte bazaconii prin sertare, i le puteţi trimite domnului de mai jos. Vă va rămâne veşnic îndatorat, sunt convinsă.

 

colectionar

 

Pentru păduricea bloggerilor am reuşit să strâng 14 copăcei, cu ajutorul vostru, al celor care aţi lăsat comentarii la recenziile pe care le-am făcut. Vă mulţumesc mult! Planeta vă mulţumeşte şi ea! Îmi doresc din toată inima ca imaginea de mai jos să rămână o simplă glumă, să nu ajungem în situaţia de a vedea copaci doar în fotografii vechi.

 

salvati planeta