Ştirile senzaţionale circulă foarte repede, de obicei. Dar pariez că ceea ce vă voi spune astăzi va fi o noutate pentru voi, vor fi  ştiri de care nu aţi aflat încă.

Este vorba despre celebrul turn din Pisa, înalt de aproape 56 m, care nu a fost aşezat unde trebuia, pe un teren mai solid, aşa că a început să se scufunde şi să se încline încă de la finalizarea construcţiei. Foarte mult timp, înclinarea turnului a crescut cu 1,25 milimetri în fiecare an, aşa că s-a încercat restaurarea lui, ceea ce a redus înclinarea cu 40 cm.

 Acest turn din Pisa, Italia, atrage foarte mulţi turişti în fiecare an, ceea ce face ca economia ţării să crească, deci interesul lor este să îl păstreze în cea mai bună formă.

Şi acum să vă dau vestea cea proastă. Au încercat să îl mute pe un teren solid, dar din cauza unor calcule greşite, turnul s-a scufundat zilele trecute, ajungând de la 56 m la 1,5 m, după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos, făcută de un reporter la faţa locului.

 Cercetătorii britanici au descoperit de curând că nu doar oamenii au capacitatea de a înţelege situaţiile comice şi de a râde, ci şi unele specii de animale. De ce nu ne-am dat seama până acum? Pentru că animalele, spre deosebire de oameni, ştiu să fie discrete, să râdă pe furiş.

 

 

 Sunteţi pasionaţi de tehnologie, vă doriţi să aflaţi noutăţi despre tot ce apare nou pe piaţă? Doriţi în acelaşi timp să vă lăsaţi şi de fumat? Aveţi probleme? Avem soluţii!

 30. 08. 2012- Sfântul Alexandru

LA MULŢI ANI mie, că mă cheamă Alexandrina, băiatului meu, că îl cheamă şi Alexandru, LA MULŢI ANI vouă, celor pe care vă cheamă Alexandra sau Alexandru! Şi nişte flori care mie îmi plac mult. Brânduşe.

 

PS:  Tot astăzi ar fi sărbătorit şi tatăl meu alături de noi, dacă mai trăia, pentru că îl chema Alexandru, deşi toţi îi spuneau Sandu sau Şoni.

 

By Vienela

54 thoughts on “S-a scufundat turnul din Pisa!”
  1. Multumesc mult, Dana. Nu prea sarbatorim ziua asta de obicei, dar astazi m-am trezit cu chef de facut o prajiturica, ceva care sa fie altfel decat ieri. :))

 1. La multi ani tuturor sarbatoritilor zilei! Sanatate si bucurii mii va doresc. :) Foarte simpatica faza cu Turnul din Pisa, cred ca e cel mai celebru turn din lume, pe care de o viata astept sa-l vad in realitate si sa-l fotografiez. :P Indreptat, inclinat, scufundat, inaltat sau restaurat chiar nu conteaza, turn sa fie! :D

  1. Nu am cumparat baterii pentru aparat inca si la un telefon nu ies bine, la altul nu am cablu de date. Si de ce v-as chinui facandu-va potfa, cum fac unii cu mine? :))

 2. la multi ani si la multa veselie azi si tie si Alexandrului tau!
  si…sa vedem prajitura daca de gustat nu o gustam :)

 3. la multi ani cu sanatate tuturor celor care sarbatoresc azi!
  as adauga la comentariul tau cu turnul ca cheltuie ca sa-l mentina in forma…inclinata, ca daca l-ar indrepta n-ar mai veni nimeni ;)

 4. La mulți ani și din partea mea!
  Am doi Alexandri în familie (soțul și fiul), dar uitasem de sărbătoarea asta, Noroc că am intrat la tine… :)

 5. Nici eu nu stiam ca azi e sarbatoare, adevarul este ca nu prea cinstesc sfintii asa cum ar face orice ortodox. Nu pentru ca nu vreau sau nu cred ca s-ar cuveni ci pentru ca nu urmaresc calendarul :)
  Foarte draguta chestia cu turnul.

 6. Mai bine mai tarziu decat nici-o data, nu?
  La multi ani sa traiesti sa îti vezi feciorul mare si multa sanatate.
  Habar nu am avut ca astazi este sarbatoare!

  1. Multumesc mult, Minnie. Multa sanatate tie si familiei tale!
   Eu nu scap in nici un an, ma cauta sora mea de la 6 dimineata sa imi ureze toate cele bune. :))

 7. La multi ani tuturor! Vad ca e cu o zi intarziere :) N-am reusut ieri sa vad articolul…
  Nu stiam nimic despre aceasta sarbatoare, azi aflu si eu. Si pe bunicul din partea mamei l-a chemat Alexandru dar chiar si asa n-am avut idee :(
  Cunosc si eu doar sfintii cei mai mari, pe restul poate i-as vedea daca as mai consulta calendarul ortodox, pe care-l avem acasa, dar, sincer, e ultima mea grija.
  Inca o data, La multi ani cu sanatate!

 8. Tu chiam m-ai facut sa cred ca s-a scufundat sau daramat turnul ala, pe bune. Am belit niste ochi cand am inceput sa citesc articolul… :)))
  Dupa aia cand am vazut poza de mai jos, m-a bufnit rasul…

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.