Ştirile senzaţionale circulă foarte repede, de obicei. Dar pariez că ceea ce vă voi spune astăzi va fi o noutate pentru voi, vor fi  ştiri de care nu aţi aflat încă.

Este vorba despre celebrul turn din Pisa, înalt de aproape 56 m, care nu a fost aşezat unde trebuia, pe un teren mai solid, aşa că a început să se scufunde şi să se încline încă de la finalizarea construcţiei. Foarte mult timp, înclinarea turnului a crescut cu 1,25 milimetri în fiecare an, aşa că s-a încercat restaurarea lui, ceea ce a redus înclinarea cu 40 cm.

 Acest turn din Pisa, Italia, atrage foarte mulţi turişti în fiecare an, ceea ce face ca economia ţării să crească, deci interesul lor este să îl păstreze în cea mai bună formă.

Şi acum să vă dau vestea cea proastă. Au încercat să îl mute pe un teren solid, dar din cauza unor calcule greşite, turnul s-a scufundat zilele trecute, ajungând de la 56 m la 1,5 m, după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos, făcută de un reporter la faţa locului.

 Cercetătorii britanici au descoperit de curând că nu doar oamenii au capacitatea de a înţelege situaţiile comice şi de a râde, ci şi unele specii de animale. De ce nu ne-am dat seama până acum? Pentru că animalele, spre deosebire de oameni, ştiu să fie discrete, să râdă pe furiş.

 

 

 Sunteţi pasionaţi de tehnologie, vă doriţi să aflaţi noutăţi despre tot ce apare nou pe piaţă? Doriţi în acelaşi timp să vă lăsaţi şi de fumat? Aveţi probleme? Avem soluţii!

 30. 08. 2012- Sfântul Alexandru

LA MULŢI ANI mie, că mă cheamă Alexandrina, băiatului meu, că îl cheamă şi Alexandru, LA MULŢI ANI vouă, celor pe care vă cheamă Alexandra sau Alexandru! Şi nişte flori care mie îmi plac mult. Brânduşe.

 

PS:  Tot astăzi ar fi sărbătorit şi tatăl meu alături de noi, dacă mai trăia, pentru că îl chema Alexandru, deşi toţi îi spuneau Sandu sau Şoni.