Mamei i-a plăcut să ne îmbrace mereu la fel, pe mine şi pe sora mea. Tot ce cumpăra era în dublu exemplar, poate şi din cauză că sora mea, răsfăţata familiei, de câte ori alegeam o rochiţă sau un pantofior, ştia sigur că acel lucru îi place şi ei,  că ei i se cuvine. Aveam de ales între a-i da ei acel lucru şi a purta unul identic. Degeaba aş fi ales altceva. Întotdeauna îşi dorea exact ce aveam eu, iar asta mă enerva la maxim.

Ocazia de a scăpa de acest calvar mi s-a ivit în ziua în care am ieşit cu mama în oraş, să căutăm un sarafan. Mă pregăteam să merg la liceu şi îmi doream să fiu frumos îmbrăcată, dar uniforma obligatorie nu îmi dădea de ales. Tot ce puteam adăuga era o pereche de săndăluţe. Am ales unele albe, din piele împletită, fine şi elegante. Mama a vrut să cumpere şi pentru sora mea o pereche, dar spre norocul meu, nu a găsit mărimea potrivită. Cu chiu, cu vai, s-a lăsat înduplecată să îi cumpere o pereche de sandale roşii, cu un model asemănător.

Mult timp a fost sora mea supărată pe noi şi încă mai glumim pe seama primei zile de şcoală când, plângând cu lacrimi de crocodil, mi-a cerut să îi dau ei sandalele albe, că EA pleacă la şcoală în clasa a şaptea şi trebuie să fie bine încălţată, de parcă eu mă pregăteam să mă urc în pat, nu să plec TOT la şcoală. Acum nu ne mai deranjează să purtăm haine identice, ba chiar cumpărăm în dublu exemplar când găsim ceva drăguţ.

Aşa se face că, neavând blog cu care să îşi ocupe timpul liber, sora mea cercetează mereu internetul, în căutarea unui magazin incaltaminte dama, cu speranţa că va găsi într-o zi perechea de sandale la care a visat în clasa a şaptea. :) Glumesc, doar pentru a-i aminti de acele vremuri de demult, când îşi dorea tot ce aveam eu. Roata s-a întors şi mi-a venit mie rândul să jinduiesc la o pereche de sandale de dama văzute la sora mea. Sunt finuţe, elegante, comode şi deloc scumpe. Sper să găsesc mărimea potrivită în acest magazin online!

Vi se întâmplă să jinduiţi la lucrurile văzute la alţii?