Stiai ca articulatia genunchiului este printre cele mai complexe din corpul nostru? Ea este compusa din 3 oase care cu siguranta iti sunt cunoscute. Este vorba despre tibie, femur si rotula. Patela sau rotula este situata central in fata articulatiei, fiind os cu rol protector, iar celelalte doua – femurul si tibia – sunt interconectate prin intermediul ligamentelor. Ligamentele sunt extrem de puternice – actioneaza ca niste parghii pentru a tine oasele impreuna, dar si pentru a asigura stabilitatea maxima a genunchilor.
Astazi vom vorbi despre ligamentul incrucisat anterior de la nivelul genunchiului. El are un rol extrem de important, fiind cel ce asigura in cea mai mare masura stabilitatea genunchiului. Din motive diverse, acest ligament se poate rupe, lucru deloc dorit, asa ca, in caz de orice, iti voi prezenta cateva informatii de baza despre aceasta afectiune.
Se poate reconstitui ruptura de ligament incrucisat anterior?
Despre ruptura de ligament incrucisat anterior trebuie sa stii ca este cea mai frecventa leziune ligamentara din zona genunchiului. Orice genunchi ce se arata a fi instabil si dureros, cu o leziune partiala (sportivii sunt cei mai predispusi in acest sens) sau completa (problema ce i se poate intampla oricui) trebuie tratat neaparat chirurgical. Este vorba despre reconstructia ligamentului incrucisat anterior. Autogrefa din tendonul patelar, cea din gracilis si semitendinos sau alogrefa sunt doar o mica parte din metodele de reconstructie ale acestui ligament.
Trebuie sa stii ca autogrefa presupune prelevarea unui ligament direct de la pacient, iar alogrefa este obtinuta de cele mai multe ori de la furnizori specialisti in medicina sportiva.
Recuperarea post operatorie
Operatia de ligamente incrucisat anterior este una dintre specialitatile clinicii Masaya. Medicii experti ce formeaza colectivul acestei clinici te pot trata la nivel inalt de profesionalism. Experienta in domeniu, dar si aparaturile ce inglobeaza tehnologii ultraperformante sunt doar doua dintre lucrurile ce confirma calitatea serviciilor pe care acestia le ofera cu placere.
Profesionistii de la Clinica Masaya au pregatit deja si un proces de recuperare post operatorie. Aceasta are o durata de 6 luni, perioada in care trebuie sa realizezi serii diferite de exercitii. Fiecare set de exercitii are un scop anume, iar daca vrei sa intri in contact cu ele te invit sa accesezi clinicamasaya.ro.
Totodata, daca informatiile din cadrul web site-ului nu sunt suficiente pentru tine, poti lua legatura cu medicul specializat in ortopedie si chirurgie astroscopica de la Clinica Masaya. Nu neglija niciodata sanatatea, alege sa fii mereu informat cu privire la toate afectiunile la care te supui atunci cand faci miscari bruste, cu presiune pe genunchi.