Se apropie un eveniment foarte important pentru familia mea: nepoțica, fata cumnatei mele, va împlini peste câteva zile 14 ani. Pregătirile sunt în toi. Se discută despre locul unde va avea loc petrecerea, se fac liste cu invitați, se stabilește meniul, se pregătesc cadouri, se scotocesc garderobe și se dau comenzi de rochii elegante și pantofi cu toc înalt. Ca de obicei, eu voi face notă discordantă printre invitați, căci nu îi voi cumpăra fetei nici truse de machiaj, nici rochii de seară, nici jucării, ci îi voi oferi cărți care să o ajute să se cunoască mai bine și să facă alegeri potrivite în viață. Mă voi duce îmbrăcată în blugi și în bocanci tocmai pentru ca ea să vadă că în viață trebuie să avem curajul de a ne arăta așa cum suntem. Cumnata mea mă tot îmbie arătându-mi rochiile de seara EliteMariaj, de teamă că “o voi face iar de rușine”.

La ziua ei tot în blugi și bocanci am mers. Când m-a văzut, s-a albit la față. Toate doamnele și domnișoarele de la masa noastră erau în rochii de seară elegante, toate erau bine machiate și înalt cocoțate pe tocuri. Doar eu arătam a rocker rătăcit printre petrecăreții din local, după spusele cumnatului meu, însă acest lucru nu m-a împiedicat să mă simt bine și să mă distrez. Este adevărat, rochiile de seară EliteMariaj arată spectaculos, sunt deosebite, însă eu țin neapărat să îi ofer nepoatei mele o lecție importantă de viață: alegerile ne aparțin și nu trebuie să ne gandim la “ce va spune lumea” dacă ne îmbrăcăm așa cum ne place, dacă ieșim din tipare, dacă nu avem aceleași gusturi ca toți ceilalți.

Asta nu înseamnă că mie nu îmi plac rochiile de seară EliteMariaj, ci doar că rămân o rebelă care încearcă să își educe nepoata în așa fel încât, peste ani, să o știe capabilă să facă propriile alegeri (și aici nu mă refer numai la rochii de seară ori la pantofi, ci la tot ceea ce ține de viața și de traiul în societate). Pot spune că aceste rochii mi se par chiar foarte frumoase și elegante, atât de frumoase încât m-am decis să le recomand pe blog pentru cititoarele mele. Prețurile sunt foarte bune în raport cu aspectul/calitatea produselor, iar modelele sunt pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.

rochii de seara