Casa mirosea întotdeauna a prăjituri şi a cafea naturală proaspăt râşnită. Uneori mai simţeam un miros. Nu îl puteam identifica şi asta mă enerva puţin. Abia peste ani am învăţat că era mirosul de fixativ, soluţie pe care o folosea în fiecare duminică dimineaţa, când ceilalţi dormeau sau leneveau în faţa televizorului. Mi-am amintit imediat de bătrâna şi cocheta prietenă a bunicii mele când am văzut poza. Ritualul de duminică dimineaţa nu putea fi încălcat. După ce îşi punea părul pe bigudiuri şi îl stropea cu fixativ, putea primi în vizită persoane apropiate, pe care le servea cu prăjituri şi cafea naturală, în timp ce discutau ultimele bârfe şi noutăţi.

 

duminica dimineata

În casa ei am văzut prima dată perniţe colorate, aşezate pe pat cu un unic scop: să placă ochiului. O altă poză găsită pe net m-a învăţat cum se poate scăpa de dorul valurilor.

de-as avea...

Am învăţat că viaţa poate fi atât de colorată pe cât o doreşti…

conopida

Şi-am învăţat că timpul zboară cu aripi de libelulă, bătând iute, iute. Noi suntem cei care decidem dacă vom profita de fiecare secundă sau vom aştepta zile mai bune pentru a trăi cu adevărat.

timpul zboara

Să nu uitaţi că fiecare poveste ascunde alte şi alte povesti, aşa cum ne învaţă Matrioşka.

matrioska

Să vă bucuraţi de week-end şi să treceţi pe la Elly, unde veţi găsi alte şi alte poveşti!