Skip to main content

Risipire

Mă uit în jur, la oamenii pe care îi cunosc, dar și la necunoscuții care mă tot depășesc. Îi văd cum gonesc spre înainte, împinși de o singură idee, de un singur dor, de o singură motivație. Își urmează drumul fără să țină cont de piedici. Nimic nu îi poate abate din cale. Îi admir și, pe ascuns, îi invidiez. Ce voință de fier! Câtă determinare! Dar dacă într-o zi, la capăt de drum, vor descoperi că au ales direcția greșită, că totul a fost o risipire?

Mă uit la mine. Sunt doar un copil ce iubește frumosul din flori și din fluturi. Alerg, cu brațele întinse, netemătoare, către locul de unde o floare galbenă își flutură genele, ademenindu-mă. Nici bine nu o ating, că un fluturaș multicolor își ia zborul, făcându-mi semn să îl urmez. Mă poartă spre o floare albă, parfumată. Pe ea o vreau, îmi spun imediat. Mă aplec să îi sorb aroma. Chiar atunci, un alt fluturaș mișcă frenetic din antene și din aripi, etalându-și întreaga splendoare. Îl vreau.

Alerg de la flori la fluturi, alerg după orice nouă frumusețe, fără un scop precis, fără o țintă bine stabilită, fără o motivație concretă. Copilul din mine vrea să umble din creangă în creangă, să culeagă toate florile parfumate și să iubească toți fluturii multicolori. Nici măcar nu știu la ce mi-ar folosi capturarea și păstrarea lor. Știu doar că întreaga mea viață e o călătorie spre nicăieri, e vânare de vânt, e risipire.

Comments
 • Poteci de dor September 16, 2016 at 10:49 am

  Poate că şi “goana” după fluturi ar putea duce cândva pe o cărare spre un drum greşit, ne mai putem rătăci şi printre flori. Dar aşa, drumul e mai puţin obositor şi, inevitabil, vom ajunge la capătul lui cu zâmbetul pe buze, nu cu sudoare pe frunte.
  Mi-a plăcut mult textul! Mă regăsesc în totalitate.

 • O zi de (mă iertați) căcat | Iubesc Viaţa September 16, 2016 at 4:20 pm

  […] M-am trezit la ora 7. Prima descoperire: mâncarea câinelui se terminase, iar magazinul din apropiere era închis. Am băut o gură de cafea și m-am uitat la bietul animal cum se scărpina de parcă era posedat. Ca să îmi treacă timpul, am curățat rahatul pisicilor, apoi am scris un articol pe blog (Risipire). […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.