Amenajarea bailor reprezinta o provocare cand vine vorba despre alegeri clasice sau moderne. Indiferent de dimensiunea baii, se pare ca acea cada clasica este depasita de ceva ani. Alternative moderna sunt dusurile. Pana si acestea dispuneau de o forma de diferite dimensiuni de cada, trecerea fiind cu dubla functie: cea de dus si cea de cada.
La ora actuala, stilul modern isi face simtita prezenta pe toate planurile, vizibile fiind cele care reflecta design-ul interior. Principiul esential este cel al simplitatii si optimizarii spatiului. Alternativa traditionalelor cazi sau dusuri cu cadite este dusul walk in. Cu siguranta ca acest aspect atrage si alegerea unui sistem de scurgere corespunzator si eficient.
Un jucator important pe piata de profil este Iperinox. Sistemele de scurgere nu sunt altceva decat acele rigole si sifoane disponibile pe rigolesifoane.ro in diferite dimensiuni si modele, pentru a acoperi cerintele publicului larg in materie de amenajare interioara.


Modele variate de rigole
Design
Din punct de vedere estetic, rigolele se impart in doua categorii si anume cele cu gratar sau clasice si cele cu acoperire ceramica. Rigolele cu acoperire ceramica sunt cele ce aduc aspectul baii la un nivel inalt al modernitatii. Efectul este cu siguranta de intregire a baii. Frumusetea placilor ceramice este valorificata prin aceste tipuri de rigole. Rezultatul montarii unui astfel de sistem de scurgere este observat doar in conturul rigolei.
Rigolele cu gratar sunt considerate a fi clasice, insa cei de la Iperinox dispun de modele cu decupaje specifice diferite. Astfel poti regasi stilul grecesc, modelul asimetric sau cu dungi. Daca tot este vorba despre aspect, aceste modele trebuie sa se asorteze cu design-ul intregii bai.
Functionalitate
Alegerea unei rigole trebuie facuta in baza tipului si dimensiunii spatiului unde urmeaza a fi montata. Astfel, pe rigolesifoane.ro se regasesc rigole de dus si sifoane pentru pardoseala. Acestea reprezinta avantajul de a fi usor de curatat si intretinut. Mai mult decat atat, montajul nu presupune provocari.
Specialistii de la Iperinox se orienteaza spre cateva aspecte pentru ca sistemele de scurgere sa functioneze optim si sa dea randamentul dorit.
In primul rand, este vorba despre atentia asupra hidroizolatiei. Intregul ansamblu care face util acest sistem se regaseste sub pardoseala, la exterior fiind vizate mai mult aspectele estetice. Astfel, izolatia impotriva condensului ce se formeaza are un rol important in ceea ce priveste durabilitatea spatiului.
Intretinerea este facila, deoarece presupune o atentie asupra produselor de curatat la fel ca pentru intreaga pardoseala. Dusurile clasice si cazile necesita o curatare in detaliu cu solutii speciale. Avantajul este redat asadar de eficientizare a timpului alocat curateniei.
Rigole de perete
Este un model in topul alegerii unui stil modern. Concepte precum ca scurgerea nu se va realiza eficient si riscul inundatiilor sunt stopate de specialistii Iperinox. Montarea trebuie sa fie facuta de catre profesionisti, deoarece trebuie luati in considerare factori precum inclinatia pardoselii si capacitatea de eliminare a debitului de apa. De aceea, aceste modele sunt prevazute cu un debit ridicat de evacuare.
Un ultim aspect pe care poti sa il iei in considerare este materialul. Sunt recomandate cele din inox pentru spatii expuse umezelii excesive sau in cele fara posibilitate de aerisire naturala. deoarece este rezistent in timp. Pe rigolesifoane.ro se regasesc modele diverse in acest sens, in cazul in care iti doresti sa optezi varianta moderna de amenajare a baii. Mai mult decat atat, sunt accesibile specificatii tehnice si sfaturi ce conduc catre o decizie functionala pe termen lung.