Ironia sortii este sa ai dintii – aparent – albi, sanatosi si totusi, o infectie dentara sa ameninte integritatea unuia dintre ei. Se intampla in cazul celor care sunt nevoiti sa apeleze la rezectie apicala. Sa detaliem!
Punga de puroi, formata la radacina unui dinte, aparent sanatos
Tot de la carii ni se trage totul. Doar pentru ca nu este o carie profunda si vizibila cu ochiul liber, asta nu inseamna ca nu exista. Zone mai predispuse sunt cele interdentare, mai ales in cazul celor care au dintii inghesuiti. Nu sunt neaparat simptome, pana cand afli ca trebuie sa recurgi la o metoda invaziva, insa singura care iti poate salva dintele.
In unele cazuri pacientii afla despre abcesul dentar pentru ca durerea este prezenta si constanta. Caria tratata nu aduce alinare, iar un tratament medicamentos nu face fata. Acesta este momentul decisiv. Singura salvare ramane programarea la un cabinet de stomatologie in Suceava unde pot fi efectuate si interventii de tip rezectii apicale. Pentru ca in caz contrar, abcesul ataca dintele de la radacina si nu mai ramane decat sa fie scos.
Simptome:
-
Durere locala, fie in jurul dintelui afectat, fie la radacina acestuia.
-
Dintele afectat devine mobil.
-
Gust amar in gura sau punga de puroi vizibila in jurul dintelui.
-
Umflarea zonei in cauza.
Desi nu sunt neaparat toate acestea. Sunt cazuri in care abcesul se formeaza fara prea multe simptome si in final durerea este cea care face sa investighezi mai mult si sa descoperi ce se intampla. In final, confirmarea poate veni dupa ce realizezi o radiografie, care indica un punct alb la radacina.
Pentru ce dinti poate fi recomandata aceasta procedura?
La orice categorie de dinti, de la incisivi la canini sau premolari. Orice dinte este important, decat sa recurgi la extractie si ulterior la implant, mai bine salvezi dintele natural, prin orice mijloc. Desigur, interventia este una invaziva. Vei primi indicatii postoperatorii similare cu ce se intampla dupa o extractie dificila. Iata concret pasii unei rezectii apicale:
-
Anestezia locala efectuata. Urmeaza expunerea radacinii dintelui afectat.
-
Indepartarea tesutului afectat, precum si a extremitatii de radacina.
-
Urmeaza repozitionarea si sutura gingiei.
Precum pare, este o procedura dificila. Insa salveaza dintele si asta este tot ce conteaza in final. Medicul curant iti va prescrie si medicamentatia necesara.
Unde te poti programa pentru aceasta procedura?
Daca esti din Suceava sau din imprejurimi, poti apela la Ismed – cu pagina oficiala ismed.ro. Este cabinetul in cadrul caruia poti solicita servicii complete pentru ingrijirea danturii. Adica consultatii, servicii de stomatologie si in functie de cazul tau, de cele mai avansate – extractii si implanturi sau serviciile de chirurgie oro-maxilo-faciala.
Te poti programa online sau telefonic, iar prima intrevedere va fi una de consultatie si plan de tratament. Ocazie cu care te vei obisnui cu locul si te vei familiariza si cu medicul specialist. Afla toate detaliile din pagina oficiala si nu mai amana vizita la medic.
Contact:
Strada Tineretului 7, cartier Burdujeni, Suceava
0770 823 823
contact@ismed.ro