Skip to main content

Reţeta unei seri pierdute

Ce face omul când nu are ce face? Îşi face de lucru, îşi omoară timpul, îşi găseşte o preocupare. Cam aşa aş răspunde la întrebare, în încercarea mea de a rămâne serioasă. Ce face omul când pofteşte la ceva dulce? Îşi cumpără sau îşi prepară acel dulce. Deci, ce credeţi că face Vienela când pofteşte la ceva dulce şi nu are chef să iasă din casă? Cotrobăie prin bucătărie, sperând să găsească vreo comoară ascunsă. Observă o pungă plină de stafide, un plic de cacao, nişte lapte proaspăt, ouă şi făină. Ceva rapid, trebuie să inventeze ceva rapid!

Acel ceva rapid s-a transformat în ceva care i-a ocupat o mare parte din seara ce se anunţa liberă. O plămădeală dintr-un cub de drojdie, puţin zahăr, puţină făină şi lapte călduţ, făină aruncată în grabă într-un castron, ceva gălbenuşuri de ou, coajă de lămâie şi zahăr vanilat, în lipsa untului puţin ulei, amestecate vreme de o ţigare. Poate că au mai fost şi altele pe acolo, dar în graba cu care Vienela arunca în castron, cine mai ştie?

A lăsat aluatul la dospit, a spălat vasele, a întins aluat, a pus cacao amestecată cu susan şi zahăr şi a ascuns în aluat stafide înmuiate în lapte (offf, mereu lipseşte romul în momentele cheie!). Când l-a aruncat în tavă (culmea este că a ales o tavă nepotrivită ca mărime), a descoperit că avea buba, aşa că i-a lipit un petic, să nu iasă bunătatea din el. Cât a stat gogoaşa asta la crescut în tavă, Vienela aproape că a terminat de făcut o supă-cremă de cartofi. Tava în cuptor, Vienela în dormitor, să împăturească nişte rufe strânse de pe sârmă. Tava afară din cuptor, Vienela cu aparatul în mână, întrebându-se dacă e cazul să râdă tot poporul de gogoaşa ei sau să ţină secretă reţeta unei seri pierdute lângă cuptor.

 

IMG_0009

Comments
 • Adriana June 18, 2013 at 7:52 pm

  Hai ca mi-ai dat idei. Nu de ” gogoaşa ” ta. Dar mâine supă cremă scrie pe mine,doar că am ciuperci. Eşti hărnicuţă,Vienela! Şi la scris,şi acasă. Te pup. Şi ştii ceva? Chiar arată bine cozo-gogoaşa ta!

 • dana lalici June 18, 2013 at 7:53 pm

  Wow, ce bine arata!!! Yummiii…Uite de ce nu tin eu regim! Pentru ca una ca tine mi-l strica in mod cert.

 • Rolling Ideas June 18, 2013 at 7:55 pm

  Ce harnică eşti! Cum s-ar zice, te poţi mărita 😀

 • Andra June 18, 2013 at 8:05 pm

  Arata super bine. de ce nu ai facut o poza si cu feliile? 😀

 • dana lalici June 18, 2013 at 8:25 pm

  Chiar asa, si eu as fivrut o poza cu feliile…

 • mihaela June 18, 2013 at 8:33 pm

  Cozonaaaac, poti sa imi pui si mie vreo 2 felii pe mail? Te looooog 🙂

 • Tina June 18, 2013 at 8:50 pm

  Asa rumena arata apetisanta gogoasa-cozonac. Mie nu prea imi plac dulciurile, dar din asta as gusta. Si nu cred ca a fost o seara pierduta si doar una ocupata.

 • Adrian Balan June 18, 2013 at 10:39 pm

  nu imi place cozonacul tau!!!!!! este electronic. :))

 • addicted June 19, 2013 at 5:57 am

  Sis ,ce imi faci tu mie de dimineata?? Te urasc. 🙁

 • mihaela pojogu June 19, 2013 at 6:04 am

  Moaaama dar ce bine arata, rumenit fix cum imi place mie!! Facem schimb? Iti dau patru felii de salam de biscuit, cu rom, pentru e felie din bunaciunea asta? 🙂

  Addicted draga, urasti cam mult 😛 acum dimineata ce mai are, taci ca merge la cafea. :*

 • Ana-Maria June 19, 2013 at 8:17 am

  Vaaai , cemi faci tu mie azi , Vienela! 😀 Pai eu sunt in sevraj dupa dulciuri si ma abtin cu greu sa nu cocaresc…si tu faci postare cu asemenea bunatate…Vai,vai vai…. 😀 Si mi-a spus si doctorul sa slabesc ca nu-i de bine cu mine…Uuufaaaa!
  Bine mai arata cozo-gogoasa asta! 🙂

 • irealia June 19, 2013 at 6:40 pm

  Te alinţi…;) Arată super, dă-mi să gust! 😀

 • Vladimir June 19, 2013 at 8:41 pm

  Ce desen ai facut in interior? Sau e alb?

  • Vienela June 20, 2013 at 7:08 am

   Nu m-am deranjat deloc, totul a fost facut in viteza maxima admisa in bucatarie. Am intins aluatul, am presarat amestecul de cacao si stafidele, am rulat si gata! Nu ma complic cu modelele pe care le incerci tu, ca si asa nu am timp sa le admir. Am mancat jumatate din ce este in poza intr-un sfert de ora. :))

 • Un pas făcut noaptea | Iubesc Viaţa June 20, 2013 at 7:06 am

  […] ţi se pare până şi ţie anormală, dar refuzi să mergi la analize. Preferi să arunci câte o cozo-gogoasă în tavă şi să te îndopi ca un curcan, începând de la miezul nopţii. Şi ce dacă a ieşit […]

 • elly weiss June 24, 2013 at 12:30 am

  Nu m-am lamurit daca ai facut o singura prajitura din aceasta sau au mai fost si altele. 🙂 Daca a fost gustos ce mai conteaza ca aspectul n-a fost chiar de Masterchef?

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.