Emisiunile culinare de tot felul pe care le putem vedea la televizor sau pe youtube ne-au trezit tuturor interesul si ne-au facut sa intelegem cat este de important ca mancarea pe care o mancam sa fie nu numai gustoasa, ci si prezentata intr-un mod cat mai apetisant. Datorita acestor emisiuni culinare tot mai multi oameni incearca sa manance gustos si sanatos, echilibrat. In plus, acum stim cat de mult se munceste pentru o portie de mancare la un restaurant, apreciem mai mult munca din spatele fiecarei farfurii in parte si uneori cochetam cu ideea de a reproduce acasa anumite farfurii.
Desigur, toate cele de mai sus nu sunt universal valabile. Inca mai exista foarte multi oameni care prefera sa mearga la restaurant si sa se bucure linistiti de tot ceea ce comanda, fara sa isi imagineze ca ar putea prepara si ei asa ceva. Ii inteleg perfect. Cand ies in oras la restaurant, aleg sa savurez tot ceea ce comand, sa ma bucur de compania celor care sunt cu mine fara sa dau note farfuriilor.
Daca esti din Cluj Napoca sau daca ai drum pe acolo, iti recomand sa iti oferi o seara la restaurant Pastel din Cluj Napoca. Va fi o experienta unica, de neuitat, pentru care imi vei multumi mai tarziu. Acolo vei gasi adevaratul gust al Clujului si ti se vor trezi toate simturile, caci meniul este deopotriva bogat si rafinat. Cu o semnatura de exceptie, cea a Chef-ului Bogdan Danila, fiecare farfurie din meniul restaurantului Pastel din Cluj Napoca iti va oferi o experienta gastronomica de inalta clasa.
La restaurant Pastel totul este pregatit cu cele mai bune si proaspete ingrediente, folosind cele mai moderne tehnici culinare, iar prezentarea artistica exceptionala completeaza perfect tabloul unei seri pe care cu drag o vei pastra in amintire. Totul este gandit si oferit oaspetilor pentru ca ei sa se bucure de un meniu modern, gustos si aspectuos, dar si de ospitalitatea deosebita a gazdelor.
Situat in inima Transilvaniei, la Cluj Napoca, restaurantul Pastel isi primeste oaspetii intr-o atmosfera deosebita, relaxanta, oferindu-le o experienta unica de fiecare data cand calca pragul acestui loc magic, unde mancarea a fost ridicata la rang de arta culinara.
Tinand cont de toate cele de mai sus, va spun cu mana pe inima ca preturile din meniu nu mi se par deloc mari, ba chiar din contra. Am recunoscut in meniu anumite ingrediente pe care pana acum nu le-am incercat, dar pe care le stiam de la emisiunile culinare pe care le-am urmarit la televizor. Pe langa acestea, am observat si altele, despre care nici nu mi-as fi putut imagina ca exista. De exemplu, un gazpacho cu fasole verde servit cu gel de aloe.
Desigur, eu fiind mancator inrait de peste, fructe de mare si cam tot ce vine din apa, am fost atrasa in primul rand de crabul umplut servit rece pe cochilie. Acum visez la momentul cand voi ajunge la Cluj Napoca pentru a incerca asa ceva direct la restaurant Pastel. Mi-a mai atras atentia o farfurie pe care tare mi-as dori sa o incerc – caracatita inabusita cu ragu de porc si vita cu salata de telina, fenicul si masline verzi. Suna mai mult decat apetisant, iar pretul este incredibil de mic.
De la main course as incerca limba de mare in unt servita cu crutoane brioche, anghinare si chips de patrunjel. Pentru cei care nu se sperie cand platesc o suma mai mare pentru o experienta culinara de exceptie, as recomanda de la main course muschiul de vita Princess Diana invelit cu aur de 18k, trufe negre, dulceata de bacon si ciuperci. Sincera sa fiu, nu imi pot imagina ce gust are aceasta farfurie, caci nu am mancat niciodata trufe negre si nici carnuri invelite in aur, dar curiozitatea m-ar impinge sa testez asa ceva la restaurantul unde un mare chef si-a pus amprenta pe fiecare farfurie in parte.
Sigur ca o seara la restaurant nu e completa pana cand nu incerci si desertul. Ochii mei au fugit involuntar catre Oops, It’s After Eight! pentru ca este ciocolata mea preferata. Desertul acesta include marchiz de ciocolata (nu ma intrebati ce e asta, ca nu am nici cea mai vaga idee), zefir si inghetata Branca Menta. Pentru cei care nu sunt tocmai prieteni cu menta, as recomanda un soufflé de zmeura, inghetata de vanilie si biscuiti amaretti, o delicatesa, daca ma intrebati pe mine.
Toate astea si inca multe altele se afla in meniul restaurantului Pastel din Cluj Napoca. Daca aveti treaba prin oras, nu ezitati sa va oferiti o seara de vis intr-un cadru de vis.
Vedeti mai multe pe pagina de facebook Restaurant Pastel Cluj sau direct pe site-ul restaurantului (aveti link mai sus). Daca ajungeti inaintea mea acolo, m-as bucura sa reveniti cu un comentariu, sa imi povestiti cum a fost.
Contact Info
rezervari@restaurantpastel.ro
0730 100 027
Calea Turzii 62, Cluj-Napoca