Skip to main content

Codul bunelor maniere pe bicicleta

“Cum ar suna un cod al bunelor maniere pe bicicletă?”

1. Nu gândi/vorbi urât despre şoferi, chiar dacă ţi se pare că nu circulă regulamentar. Îşi vor da seama după grimasă şi vor tulbura liniştea publică înjurând şi claxonând.

2. Nu te uita insistent după fustiţe scurte/bărbaţi bronzaţi. Rişti să distrugi roţile bicicletei în vreun crater din asfaltul românesc.

3. Foloseşte benzile special create pentru biciclişti, chiar dacă sunt întrerupte de chioşcuri de ziare sau maşini parcate. Te dai jos de pe bicicletă şi ocoleşti maşina, eventual cerându-ţi scuze pietonilor care se văd nevoiţi să îţi facă loc.

4. Dacă un pieton îţi taie pe neaşteptate calea, nu spune nimic şi nu îi păstra resentimente, chiar dacă te-ai dezechilibrat încercând să îl fereşti. Aminteşte-ţi că şi tu ai mai avut bicicleta stricată şi erai invidios pe alţii.

5. Păstrează bicicleta curată, ea este oglinda ta.

6. Încearcă să îţi asortezi pantofii sport la vesta reflectorizantă şi pantalonii la luminile de semnalizare ale bicicletei.

7. Dacă eşti bărbat, intră primul în intersecţie, să atragi privirile şi eventualele înjurături asupra ta.

8. Dacă eşti femeie, rămâi la semafor până când apare un bărbat care să intre primul în intersecţie.

9. Dacă eşti copil… mama ta ştie pe unde umbli?

10.  Nu uita că mersul pe bicicletă este un joc colectiv, la care participă pietoni, şoferi, dar şi alţi biciclişti. Respectă regulile jocului.

Şi regula de AUR: Nu sorbi zgomotos din bidonul de Coca-Cola în timp ce eşti pe bicicletă, făcând poftă trecătorilor ameţiţi de căldură, decât dacă vrei să crească vânzările firmei, iar anul viitor să ofere mai multe biciclete roşii la concursul pentru bloggeri.

 

26 thoughts to “Codul bunelor maniere pe bicicleta”

 1. Nu ma pricep la reguli din astea :)
  Ce m-ar bucura insa mult ar fi ca una din bicicletele astea rosii ca focul sa fie cat mai repede a ta.
  Iti tin pumnii! Bafta!

 2. 1. Ehei, ce bine ar fi sa fie aceste reguli larg acceptate si implementate si in Norvegia, unde multa lume, chiar de orice varsta, dar mai ales cei PESTE 40 de ani, este pasionata de a merge cu bicicleta, insa unde nu exista culoare speciale pt biciclisti si aproape in fiecare zi stau cu frica in san sa nu dea cineva peste mine si m-am invatat sa merg frumos pe trotuar cu ochii in 4 si mai mult pe langa ziduri, ca nu cumva sa se intample asa ceva.

  2. Desi eu personal NU sunt pasionat de biciclete, acest articol ff simpatic si bine scris pe mine personal m-a facut sa visez oarecum divagativ tangential cu ochii deschisi si in mod placut pt mine la un altfel de set de posibile reguli, unul numit “Cod al bunelor maniere calare”.

  1. Nu ar fi fost rau un asemenea titlu, dar nici nu facea impresie buna, scris fiind de o femeie. :))
   Sunt prea putine locurile unde exista culoare speciale pentru biciclete, dar asta nu este un motiv sa te temi. In general oamenii sunt atenti la propria lor siguranta, ceea ce automat ii face sa te ocoleasca.

 3. coca cola… nu este sanatoasa… nici pe bicicleta… mult mai de folos apa…
  voi mai citi o data regulile… sa fiu sigur ca lea-m retinut pe toate… sunt minunate… apoi… fac rost de bicicleta…

  1. Nu stiu ce anume mai este sanatos pe pamantul asta poluat. Doar nu sunt nebuna sa renunt la ceea ce imi place doar pentru ca unele zvonuri spun ca nu este sanatoasa.
   Dupa ce gasesti bicicleta si pleci la plimbare, nu uita sa si respecti regulile. ;)

Leave a Reply