Cand m-am mutat la sotul meu, cu foarte multi ani in urma, unul dintre lucrurile care m-au bucurat a fost faptul ca intreaga casa avea geamuri termopan, ceea ce inseamna o mai buna izolare fonica si termica. Din pacate, la scurt dupa instalarea in apartament mi-am dat seama ca nu e destul sa ai geamuri termopan, ca uneori este nevoie ca ele sa fie gandite si lucrate cu cap. La noi in casa nu s-a intamplat asta. Absolut toate deschiderile geamurilor termopan sub parca pe dos fata de cum ar fi fost firesc sa fie. Si voi explica imediat ce inseamna asta.

La bucatarie, de exemplu, fereastra se deschide numai spre aragaz, lucru care face sa avem permanent abur in casa si stropi de grasime pe geam. La sufragerie se deschide un singur geam termopan din trei, si acela fix in mijloc. Nu stanga, nu dreapta, ci partea de mijloc, motiv pentru care avem doua optiuni: ori taiem perdeaua in doua, ca sa il putem deschide, ori stam cu ea cocotata peste fereastra, ca la nebuni. La dormitor aceeasi poveste: fereastra se deschide tot pe dos fata de cum ar fi normal.

Satula de aceste aranjamente gresite, anul acesta am vrut sa caut o firma de reparatii termopane care sa ne rezolve problema. Internetul m-a trimis spre reparatii termopane sector 2. Noi nu locuim in capitala, insa am intrat pe site de curiozitate, sa vad daca exista posibilitatea de a schimba la termopane directia in care se deschid. Am gasit un site interesant, cu informatii utile si cu oferte bune. Exista echipe care vin la client in chiar ziua cand se solicita reparatii termopane sector 2, asa ca un geam spart nu mai e o problema nici macar pe timp de iarna.

Am vazut ca ofera nu doar modificari pentru toata gama de ferestre, inlocuirea geamurilor termopane care au fost sparte, fisurate sau crapate, ci si ateliere mobile de productie plase insecte, lucru de-a dreptul uimitor. Adica tu chemi echipa pentru ca ai nevoie de plase contra tantarilor si te astepti sa iti vina acasa pentru masuratori, apoi sa plece la atelier pentru a le confectiona, dupa care, in cateva zile, sa revina la tine pentru a le monta. Iata ca se poate si pe un drum mai scurt: echipa vine, masoara, confectioneaza pe loc si monteaza, totul in aceeasi zi.

Mi-ar placea sa stiu ca pot face asa ceva si cu plase de protectie pentru pisici, dar si ca oamenii solicita astfel de plase de la firmele de reparatii termopane sector 2 si din intreaga tara, caci tot mai des vad anunturi referitoare la pisicute pierdute din apartamente. Noi ne-am grabit si am montat singuri asemenea plase, insa ni s-a parut prea complicat sa le facem rama, asa ca le-am prins in suruburi direct in termopan. Acum, dupa cum spuneam mai sus, suntem in cautarea unei firme care sa ofere ploiestenilor reparatii termopane.

Daca aveti idee de asa ceva, lasati aici un comentariu. Daca aveti prieteni care locuiesc in sector 2, dati-le de stire ca exista http://www.service-termopane.net/.