Vara anului 2017. Erau 40 de grade la umbra copacului unde mă așezasem. Urcasem și coborâsem dealuri prin soarele arzător. Eram, probabil, singurul om care se bucura de vara românească toridă. Singura mea grijă era să îmi iasă frumoasă coronița de margarete. Nici prin cap nu îmi trecea că, (aproape) trei ani mai târziu, voi prefera să stau ascunsă într-o casă în Scoția, la căldură, ca să nu aud zăpada cum scârțâie sub tălpi, în așteptarea momentului când Mihai va merge să cumpere o nouă mașină, căci reparația Fordului pe care îl avem ne costă prea mult. Grija mea cea mare de acum două zile era că trebuia să conving pe cineva să meargă la cumpărături pe jos, cale de vreo milă sau mai mult, pe un drum cu o pantă incredibil de lungă și abruptă de urcat la întoarcere.

Pentru orice problemă există o soluție. Trebuie doar să o găsești. Noi am ales să cumpărăm imediat altă mașină. De această dată am evitat să mai luăm hârburi care se strică după un an (ultimul hârb, un Ford Mondeo, ne-a costat 1400 de lire) și în care trebuie să investești mulți bani ca să le convingi să funcționeze cum trebuie sau să le poți trece MOT-ul (revizia tehnică anuală – a test that all UK road vehicles more than three years old have to pass each year in order to prove that they are safe to drive). Visam de mult la o mașină mare, un SUV în care să încapă și cățel, și purcel. Nu neg, și fordul e spațios, dar mașina pe care Mihai a ales-o acum arată mult mai bine și, ceea ce este mai important, e aproape nouă și a venit cu o garanție de doi ani, plus două MOT-uri gratuite.

Renault KADJAR (Renault claims the Kadjar name is based on two words: Kad is inspired by quad to represent a go anywhere four wheeled vehicle, and Jar recalls the French words agile and jaillir respectively representing agility and suddenly emerging from somewhere) este numele frumoasei noastre. An de fabricație 2016. Preț 9998 lire sterline. Ne-am dus cu taxiul să o vedem, ne-am întors acasă purtați în cele mai bune condiții de elegantul KADJAR. E o mașină sensibilă, dotată cu o mulțime de funcții, o mașină care se înfige cu tupeu și cu o rapiditate incredibilă. O iubim. Sperăm să ne iubească și ea, să ne poarte în siguranță pe oriunde vom dori să mergem.