În cadrul operațiilor faciale, operația de lifting facial sau ritidectomie este un set de tehnici foarte meticuloase și delicate care constă în îmbunătățirea vizibilă a feței printr-o procedură chirurgicală în zona gâtului, a frunții, a feței, a pleoapelor, a sprâncenelor și a buzelor. Este o chirurgie facială care tonifică mușchii feței pentru a obține efectul unui lifting facial. În mod clasic, s-a numit întinderea pielii feței cu termenul anglo-saxon „lifting”. Este posibil să auziți de lifting facial, stretching sau denumirea tehnică de „ritidectomie”, toate referindu-se la același tip de operație.

Adesea, ritidectomia tinde să genereze anumite îndoieli. În cea mai mare parte, pacienții care sunt interesați de lifting facial își pun întrebări precum: Am vârsta ideală pentru a putea face un lifting facial? Care este durata medie a intervenției? Întinerirea facială poate fi efectuată împreună cu alte operații faciale?

În multe ocazii, întinerirea facială se efectuează împreună cu alte proceduri precum liftingul frunții, liposucția dublă a bărbiei, liftingul sprâncenelor, rinoplastia – corectarea nasului și îndepărtarea ridurilor buzelor prin dermabraziune.

Rata de îmbătrânire este diferită pentru fiecare persoană și, asupra acesteia, acționează atât factori externi (cum ar fi tutunul, expunerea la soare, modificările de greutate, printre altele), cât și factorii genetici sau ereditari. Efectul îmbătrânirii și al acestor factori externi poate fi corectat printr-un lifting facial. În plus, vârsta psihică sau emoțională nu corespunde uneori cu aspectul exterior pe care îl prezintă o persoană. Când apare această disociere între aspectul fizic și vârsta mentală sau emoțională, poate apărea îngrijorarea privind semnele trecerii timpului, precum ridurile sau pliurile.

Un lifting cervicofacial ameliorează cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii, tonificând mușchii feței, eliminând excesul de grăsime și redistribuind pielea feței și a gâtului. Liftingul facial poate fi efectuat singur sau asociat cu alte proceduri precum blefaroplastia sau rinoplastia. Liftingul frontal corectează căderea sprâncenelor și ridurile frunții și sprâncenelor.

Dacă ești preocupat și deranjat de semnele îmbătrânirii de pe față, un lifting facial poate fi potrivit pentru tine. Această procedură chirurgicală îmbunătățește semnele vizibile de îmbătrânire pe față și gât, cum ar fi:

flacciditate în zona mijlocie a feței;

cute adânci sub pleoapele inferioare;

pliuri adânci de-a lungul nasului care se extind până la colțul gurii;

grăsime căzută sau dislocată;

formarea bărbiei duble din cauza pierderii tonusului muscular în partea inferioară a feței;

aspectul de a avea o a doua bărbie, chiar și la persoanele cu greutate normală, din cauza pielii lăsate și a depozitelor de grăsime în exces sub bărbie și maxilar.

Ce nu se va întâmpla în urma liptingului facial. Liftingul facial este o intervenție chirurgicală restaurativă care nu vă schimbă aspectul de bază și nu poate opri îmbătrânirea. Chirurgia este singura modalitate de a efectua un lifting facial. Tratamentele de întinerire neinvazive nu obțin aceleași rezultate, dar pot fi de ajutor în amânarea momentului optim al unui lifting facial și în completarea rezultatelor intervenției chirurgicale.

Cine poate fi un candidat bun pentru un lifting facial? Alegerea de a face ritidectomie este una foarte personală. Trebuie să luați decizia pentru dumneavoastră și nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva și mai mult decât atât, nu încercați să vă conformați unui fel de canon de frumusețe ideală. Trebuie să aveți așteptări realiste cu privire la ceea ce presupune o ritidectomie în îmbunătățirea conturului feței. Candidații buni pentru a se supune unui lifting facial sunt acele femei sau bărbați cărora fața și gâtul încep să se „lase”, dar a căror piele își păstrează încă o oarecare elasticitate. Un facelift vă poate face să arătați mai tineri și crește respectul și încrederea de sine, este o operație eficientă, cu rezultate vizibil remarcabile, cu o rată de succes foarte mare. Cu toate acestea, rețineți că fiecare persoană are o anatomie, reacții fizice și abilități de vindecare diferite și, prin urmare, rezultatele nu sunt complet previzibile.

Întinerirea facială se poate repeta de câte ori doriți și este o operație care, după recuperare și perioada postoperatorie, are efecte imediate asupra feței pacientului. Se afirmă că dacă liftingul este bine executat, fața va rămâne naturală. Tehnica trebuie efectuată întotdeauna în coerență cu structura facială a pacientului. În acest fel efectul Facelift-ului va fi un succes și complet natural.

By Vienela

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.