Sunt foarte mulți ani de când nu am mai făcut plajă la Mamaia. Chiar și atunci când am fost ultima dată pe acolo, eram cazată undeva în Constanța, la o bătrânică foarte simpatică. Făcea niște baclavale excelente, avea o nepoțică veselă, cu care băiatul meu se împrietenise la cataramă; mai avea și tolba plină de povești, ceea ce mie îmi plăcea la nebunie. Dar era greu de ajuns la plajă, greu de întors acasă după ce soarele îmi prăjea pielea și mă amețea.

Dacă m-aș decide anul acesta să studiez și să mă bucur de toate schimbările care au avut loc în stațiunea renumitului Mazăre (faceți pariu că mult timp de acum înainte, lumea îl va asocia cu Mamaia, că va vorbi despre stațiune ca fiind a lui Mazăre?), mi-as lua cazare mamaia, să nu mai fiu nevoită să străbat atâta drum pentru a ajunge pe plajă.

Nu mai rețin dacă v-am povestit sau nu de teama care l-a încercat pe Ionuț al meu în prima zi la Mamaia, când l-am dus într-un loc ferit, unde apa nu îi trecea de genunchi. Era limpede și calmă, semănând mai mult a lac decât a altceva. Copilul se plimba prin apă, căutând scoici, iar algele i se împleteau pe picioare, băgând spaima în el. Nu se putea acomoda cu ideea că sunt niște biete plante. Imaginația lui bogată îl făcea să vadă la fiecare pas șerpi fioroși, care abia așteptau să îl muște. Acum râde și se întreabă cum de vedea el șerpi în loc de alge, dar în acea zi cu greu i-am potolit spaima și cu greu l-am convins să intre iar în apa mării.

Bine-nțeles că mi-a întors serviciul. Obosită de pe drum, am adormit pe plajă, iar el, vesel nevoie mare, mi-a pus pe burtă un crab mititel, ce încerca să mă muște (cel puțin așa mi s-a părut mie, abia trezită din somn). Nu mă sperie pe mine un crab, dar nici nu este prea plăcut să îl simți plimbându-se pe piele în timp ce dormi. Încă mă mai gândesc la ceva care să îl sperie puțin anul acesta, dacă va renunța la planul de a pleca în deltă și va alege să meargă cu noi la mare. Aștept idei de la voi, dar le voi lua în considerare numai pe cele care nu prezintă riscuri prea mari. :)

Și, dacă tot suntem la capitolul sfaturi, unde anume îmi recomandați să mă cazez, dacă ajung la Mamaia? Nu vreau la gazdă, vreau să fie aproape de plajă, să fie curat și să nu coste foarte mult. :)