Tu eşti Domnul Perfecţiune, ştii totul despre absolut orice, al tău este adevărul suprem, de necontestat şi ai fost investit cu o putere supraomenească, aceea de a judeca pe toată lumea “după chipul şi asemănarea ta”. Cea de lângă tine este Doamna Perfecţiune. Îţi este egală în drepturi şi se foloseşte de ele în fiecare moment al vieţii sale. Sunteţi judecătorii supremi şi cuvântul vostru lătrat devine imediat literă de lege. Cum de nu vedeţi şi bârna care vă intră în ochi?

Cei care nu se conformează, cei care nu respectă legile voastre absurde, cei care nu vă dau dreptate, cei care îndrăznesc să iasă din tiparele voastre înguste, sunt reduşi la tăcere prin declaraţii bombastice şi prin atacuri la persoană. Cei mai mulţi aleg să se ferească de voi, să stea departe de voma voastră urât mirositoare.

Un băiat şi-a tatuat în limba arabă ceva care să dovedească dragostea pe care o poartă mamei sale. Imediat a apărut Doamna Perfecţiune şi l-a judecat în lipsă. Procesul a durat câteva secunde, cât a avut nevoie Doamna să tasteze “draga mea, te dezamăgesc, dar este chiar o maaare problemă cu băiatul ăla… şi chiar e îngrozitor ce i se întâmplă!”. Motive pentru care un băiat şi-ar tatua numele mamei pe mână, dar şi îndemnul de a nu mai judeca oamenii după aparenţe găsiţi la Ana Q.

Nadia Comăneci, simbolul cu care se mândreşte întreaga Românie, face reclamă la un soi oarecare de margarină. Revoltaţi peste măsură, uitând că în ţara asta sunt oameni care trăiesc la limita sărăciei, oameni ai căror copii nu ştiu cum arată untul, uitând că fiecare părinte este liber să se documenteze în legătură cu alimentele pe care i le dă copilului, uitând că nimic nu mai este cu adevărat sănătos din cauza poluării aerului şi a pământului, Domni şi Doamne Perfecţiune i-au aruncat acuze dure: Nadia va fi responsabilă pe viitor pentru copiii care se vor îmbolnăvi de cancer. Nadia este de vină că face reclamă sau autorităţile că permit comercializarea “otrăvurilor”? Nadia este vinovată pentru sărăcia în care ne ducem zilele?

Un alt Domn Perfecţiune a aflat toate secretele bloggingului, ştie exact care sunt categoriile în care bloggerii pot fi împărţiţi şi dă totul în vileag pe blogul măriei-sale. Nu îl căutaţi, pentru că nu vrea să fie citit de bloggeri (multi dintre ei fiind “specii respingatoare”), deşi se promovează intens pe grupurile de bloggeri de pe facebook.

 

Oameni buni, ce aveţi? Cum aţi reuşit să adunaţi atâta răutate şi ipocrizie în sufletele voastre? Nu ne mai încape pământul pe toţi?