Rămas bun, doamnă învățătoare

Ne-ați călăuzit primii pași prin noua viață, cea de școlar. Eram speriați, eram timizi și nu ne găseam locul în acea lume a bastonașelor, a primelor litere și cifre. Cu răbdare, căldură și pricepere ne-ați îndrumat pe calea școlii, drum care la început ni s-a părut anevoios. În timp, ne-ați învățat că panta cunoașterii nu este abruptă, că urcând pas cu pas nimic nu pare greu.

Ne-ați fost ca o mamă, o a doua mamă și chiar așa v-am și iubit, chiar așa v-am respectat. Îmi amintesc de ziua în care mama a venit la școală să vă întrebe ce este de făcut pentru ca eu să îmi modific scrisul, să fac literele mai rotunde, mai mari, mai ordonate. Ați zâmbit cald, așa cum doar dumneavoastră știți să o faceți și i-ați spus mamei că este mult mai important faptul că știu ce scriu, decât să știu să desenez litere caligrafic. Erați mulțumită de mine!

Acum se apropie clipa în care ne vom lua rămas bun, clipa în care noi vom termina clasa a patra, iar dumneavoastră veți merge la drum ținând de mânuțe o altă generație de boboci. Îi veți îndruma și pe ei pas cu pas, le veți cânta și lor cu vocea aceea melodioasă, le veți spune povești și îi veți certa părintește atunci când vor greși. Vă vor iubi și ei așa cum vă iubim și noi, veți lăcrima și pentru ei așa cum lăcrimați acum pentru noi, știind că ne vom vedea tot mai rar.

Doamnă învățătoare, cu lacrimi în ochi vă spunem astăzi că nu vă vom uita! Promitem să ne purtăm în viață așa cum ne-ați învățat! Promitem să învățăm la fel de bine ca și până acum! Promitem să vă vizităm cât vom putea de des! Promitem să nu vă facem de rușine, oriunde vom merge!

Rămas bun, doamnă învățătoare!

Iată și un filmuleț care ne arată că ar fi nevoie de doamne învățătoare încă de la primii pași făcuți în viață. Și în weekend-uri, când elevii merg la grădina zoologică.


Inițiez pe blog o nouă categorie de articole, categorie ce sper să îi ajute pe elevi și părinți la pregătirea temelor. Sper să fie o sursă de inspirație pentru cei ce vor căuta modele de compuneri după o temă dată sau chiar compuneri libere.

Astăzi am pregătit o compunere cu tema Rămas bun, doamnă învățătoare!

Cum mi-am petrecut vacanța de vară și Vine primăvara sunt compuneri făcute de mine, însă bănuiesc că pot fi sursă de inspirație pentru elevi de clase mai mari.

36 thoughts to “Rămas bun, doamnă învățătoare”

    1. pentru asta a fost gandita, sa emotioneze. dar am convingerea ca doamna s-ar emotiona si daca ar citi exact gandurile care le trec elevilor prin minte acum, la despartire… :)

    1. Sunt convinsa ca sai voi puteti scrie asa, daca va lasati sentimentele sa dicteze textul, daca incercati sa va amintiti tot ce a fost frumos in cei patru ani de scoala. ;)

Părerea ta e importantă pentru mine