Vorba lungă e sărăcia omului, așa că voi trece peste introducere și mă voi ocupa direct de cuprinsul ideii de a amenaja o casă modernă cu produse românești. Vorbește românește, trăiește românește, căci altfel o poți păți cum a pățit-o Păcală, erou made in Romania, înșelat de sensul dublu al expresiei “trage ușa după tine”. Să fim cu scaun la cap și să nu uităm că mult mai aproape ne este cămașa decât sumanul. Așadar, să ne sprijinim pe noi, nu pe alții și veți vedea cum buturuga mică va răsturna carul mare.

mobilier scaune

Nu se mai fabrică nimic în România? Ba se fabrică, însă reclama este sufletul comerțului și, fără ea, informația ajunge greu la consumator. De unde ar putea afla românul că în țara noastră se produc și comercializează vaze din ceramica, vaze ce mie îmi amintesc de cultura Cucuteni, dacă nimeni nu îi spune acest lucru? Sigur, vaza aceasta are un aer de nou, ce poate aduce lumină și culoare într-o casă. Dar să nu uităm că nu se face primăvară cu o floare, așa că sufrageria, pentru a avea un aspect modern, trebuie decorata și cu alte produse românești, disponibile pe maderomania.ro.

vaza din ceramica

Cum ar fi sărbătorile românului fără vinișorul roșu ce pătează paharul și dezleagă limba? Într-o sticlă de vin găsim mai multă filozofie decât în cărțile lumii, motiv să punem pe masa din bucătărie carafa atent lucrată la fabrica din Mediaș. Cum ar fi sărbătorile românului, dacă nu ar iesi fum din grătarul pe care odihnesc mititeii? Haide, române, să sprijinim propria economie, alegând instrumente moderne pentru grătar! Știu că lauda de sine nu miroase-a bine, dar tu, române, te poți convinge de adevărul spuselor mele intrând pe maderomania.ro. Totul este de calitate, vei vedea.

 carafa de vin

 

sort si instrumente pentru gratar

Mi-am făcut ochii roată prin lume, dornică să știu mai multe, să aflu cum trăiesc alții, ce fel de amenajări au în locuințe, să îmi însușesc ceea ce au bun în gândire și în acțiuni, căci nimeni nu se naște învățat, iar omului cu învățătură îi curge miere din gură. Americanul mi-a spus că este interesat de confort, francezul a pus accentul pe estetic, italianul a căutat naturalețea, japonezul s-a axat pe simplitate, australianul a mizat pe luminozitate, iar norvegianul și-a dorit să păstreze tradiția, să arate lumii ce a primit de la înaintași. Câte bordeie, atâtea obiceie, nu-i așa?

Atunci am înțeles (mai bine mai târziu decât niciodată) că omul sfințește locul, că moștenirea culturală este bunul cel mai de preț al unui popor, este ceea ce îl definește și îl recomandă, așa că mi-am propus ca tot ceea ce mă va înconjura să fie made in Romania, însă într-un stil modern, care să aducă în casa mea confort, estetic, natural, simplu, luminos, tradițional prin asemănarea cu vestigiile trecutului. Nici tu să nu lași pe mâine ceea ce poți face azi, să nu aștepți prea mult înainte de a-ți moderniza casa folosind produse made in Romania.. Mă gândesc în primul rând la un fotoliu din lemn de stejar, potrivit pentru sufragerie…

fotoliu

Din câte veți observa intrând pe maderomania.ro, chiar se poate amenaja modern o casă cu produse românești, dacă asta vrei cu adevărat. Cine se aseamănă se adună, spune un vechi proverb românesc. Vă invit pe voi, cititori ai mei, adunați aici pentru că ne asemănăm în gândire, să descoperiți produsele made in Romania și să le promovați ori de câte ori aveți ocazia, măcar pentru a demonstra că atunci când doi se ceartă, al treilea câștigă. Nu mor caii când vor câinii, nici economia românească atunci când vor străinii, căci unde-s mulți puterea crește!

logo1