Tin sa mentionez inca de la inceput un lucru foarte important, si anume ca firma Ronsal Protect, despre care voi vorbi astazi, a obtinut o noua certificare Oeko-Tex® Standard 100 pentru gama R8ED, VISION si 4TECH. “Acesta este un sistem de certificare la nivel global pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană. Testarea este efectuată de 17 institute de testare care împreună formează asociația internaținală Oeko-Tex®. Criteriile după care acestea sunt evaluate se bazeaza pe cercetări recente și sunt actualizate în permanență”.

Nu mai stiu cum stau treburile in Romania acum, insa va pot spune ca in Marea Britanie echipamentele de protectie chiar sunt luate in serios. Nu exista sa mergi la locul de munca, indiferent care ar fi acesta, fara sa ai echipament de protectie potrivit jobului pe care il prestezi. De exemplu, bocancii cu bot de fier sunt aproape nelipsiti. Poate parea incomod si enervant, insa va garantez ca sunt foarte utili, caci accidente pot avea loc oricand, oriunde. E bine sa fim pregatiti, nu?

Manusile, combinezoanele, tricourile, salopetele, vestele etc, toate sunt importante pentru protectia la locul de munca. Fie ca sunteti angajati, fie ca sunteti angajatori, va rog sa luati in serios responsabilitatile care va revin si sa va asigurati ca exista echipamente de protectie care va vor scuti de necazuri.

As vrea sa va dau doua mici exemple, ca sa intelegeti de ce insist pe aceasta tema si de ce echipamentul de protectie este necesar la locul de munca. Mama mea a lucrat cand era foarte tanara la o rafinarie de langa Ploiesti. Pentru ca a ignorat regulile si nu a purtat combinezon cand trebuia, s-a ales cu niste arsuri care i-au lasat semne pentru toata viata pe corp.

La brutaria unde am lucrat in Scotia ni se cerea sa purtam bocanci, halate si bascute de unica folosinta, indiferent daca eram simpli muncitori sau manageri. Cand oamenii au intrebat de ce era obligatorie purtarea lor, li s-a raspuns: bocancii va protejeaza pe voi, iar halatul si bascuta ii protejeaza pe altii, caci ele sunt ultima reduta care apara painea de microbii adusi din afara incintei.

Echipamente de protectie gasiti la Ronsal Protect. Dupa cum spuneam, ele sunt certificate la nivel global pentru gama R8ED, VISION si 4TECH. De asemenea, compania ofera o multime de gratuitati clientilor care cumpara echipamente de protectie. E suficient sa va aruncati un ochi pe site-ul lor pentru a vedea cat de avantajoase sunt ofertele lor. In plus, aici veti veti gasi cam tot ce inseamna imbracaminte de protectie pentru diverse joburi, incaltaminte de protectie, manusi de lucru, ochelari de protectie, protectie auditiva si respiratorie, casti de protectie si viziere etc.

Eu, de exemplu, la fabrica de paine unde am lucrat aici, in Scotia, trebuia ca o data pe saptamana sa schimb cutitele de la masinile care feliau painea. Nu e un lucru chiar simplu de facut, mai ales ca este vorba nu de cutite obisnuite, ci de niste lamele extrem de lungi si taioase. Niciodata nu am schimbat aceste cutite fara sa port manusi de protectie, caci tin la mainile mele si stiu ca am nevoie de ele toata viata. Manusile de protectie pe care le purtam erau asemanatoare celor din imaginea de mai jos.

manusi antitaiere STORM TOUCH

manusi antitaiere

In catalogul disponibil pe site veti gasi nu doar informatii despre produsele pe care le puteti comanda, ci si lista de meserii carora se adreseaza aceste echipamente de protectie si standardele pentru imbracamintea de protectie. Pentru mai multe informatii utile despre echipamente de protectie va recomand sa folositi datele de contact ale Ronsal Protect:

Telefon: 0723811041
Adresa de e-mail: contact@ronsalprotect.ro
Punct de lucru: Sat Cuparu, nr. 127, com. Dragodana, jud. Dambovita