Mi-e teamă să deschid facebook-ul astăzi. Zilele de luni sunt plictisitoare, toată lumea se vaită că a început o nouă săptămână. Eu vreau să încep ziua de luni zâmbind, aşa că verific prin căutările venite pe blog de pe google.

Văd că din cand în când trec pe aici viitori infractori, căutând metode de rupt lacăte. Eu le tăiam cu pânza de bomfaier, după cum poţi vedea aici. Am mai auzit de lacăte deschise prin lovituri bruşte şi de specialişti care le deschid uşor, cu nu ştiu ce sârmuliţă. Dar cine mai încuie comorile cu lacăte?

Vrei o scrisoare pentru cel mai bun moş crăciun, nu? Scrisoarea există, dar nu te mai lua după ceea ce vezi prin filme, pe la televizor, prin reviste. Moş Crăciun este unul singur şi are un suflet de aur, este foarte bun, mai ales cu copiii care învaţă bine.

 

 

Există o boală în care îţi cresc corniţe? Da, există două boli care îţi pot aduce corniţe de o rară frumuseţe. Prima boală se numeşte răsfăţ şi apare la vârste foarte fragede, când părinţii sunt slabi, iar copiii profită de lipsa lor de fermitate. Cea de a doua boală este mai gravă, iar soluţia este tăierea coarnelor din rădăcină. Apare când te înşeală partenerul de viaţă.

Cineva mă întreabă cum să-mi fac propriul meu curent electric. Răspunsul este cât se poate de simplu: pui mâna pe firele neizolate prin care trece curent electric, bagi cuie în priză sau te plimbi pe câmp când fulgeră. Vei avea mai mult curent electric decât poţi duce.

Aranjarea hainelor în şifonier toamna 2012. Nu m-aş fi gândit niciodată că din aranjarea hainelor în şifonier se poate face un domeniu de activitate, schimbabil de la an la an. Credeam că este suficient să pui deoparte hainele pe care o perioadă nu le vei purta (cele de primăvară-vară), să aşezi bluze la bluze şi pantaloni la pantaloni pentru a le putea găsi uşor. Omul cât trăieşte învaţă…

Ştii cât am fost de invidioasă când ai trecut pe la mine pentru a te lauda că am primit o literă pe facebook? Ce ai făcut cu ea? O scoţi la vânzare? Ofer cel mai mare preţ dacă te hotărăşti să o vinzi.

Întrebări, întrebări… Câinele are voie gutuie? Nu cred că îi poate interzice cineva. Dar îi place gustul dulce-acrişor al gutuilor? Nu era mai bine dacă făceai cu ele o peltea?

Cum se numeste un om care nu se poate abţine să nu mintă? Este o boală? Cu regret trebuie să te anunţ că este într-adevăr o boală. Se numeşte mitomanie şi poţi afla mai multe despre ea căutand pe internet.

Nu sunt lămurită ce ai vrut să faci când ai scris că mâncăm carmin gândaci ani. Credeai că nu ştiu şi ai vrut să mă anunţi? Sau căutai informaţii? Şi ce înseamnă acel “ani” ? Nu mâncăm gândaci întregi (eu cel puţin nu vreau să încerc). Însă din insectele numite coşenile se extrage carminul, un colorant roşu natural, folosit în industria alimentară, parfumerie, medicină şi pictură. Atenţie mare la etichete, pentru că acest colorant poate provoca reacţii alergice severe (spun specialiştii).

 

Ce ai fumat de mă întrebi  unde mă regăsesc în firmă la momentul acesta? Cred că eşti singur în birou şi profiţi pentru a te juca la calculator sau eşti în baie, butonând telefonul, ascuns de privirile pline de reproş ale colegilor şi ale şefilor. Dacă te referi la ierarhia din firmă, cred că eşti în vârful piramidei. Doar un sef şi-ar putea permite să “fumeze” la serviciu şi totuşi să îşi păstreze locul de muncă.

 

Să aveţi o săptămână liniştită şi plină de realizări!