Se apropie cu pasi repezi ziua de 1 iunie, zi in care fiecare copil asteapta un cadou. Sigur, eu am spus candva si repet acum cele cateva cuvinte de atunci: ziua copilului ar trebui sa fie in fiecare zi. Nu trebuie sa asteptam o anumita zi pentru a le oferi copiilor tot ce este mai bun, fie material, fie spiritual, caci ei sunt florile noastre, ei sunt bucuria noastra, ei sunt viitorul si in ei trebuie sa investim tot ce avem mai bun. Dar 1 iunie este oricum o zi speciala, o zi in care copiii simt sarbatoarea cu toata fiinta lor.

Tin minte ca ma bucuram de ceea ce primeam de la parinti, chiar daca ei alegeau sa ne ofere doar dulciuri si hainute de 1 iunie. Apoi ieseam afara, la joaca, si vedeam cum altii primisera jucarii, lucru care la noi in familie se intampla rar, caci mama prefera sa ne cumpere jocuri educative, nu jucarii clasice (desi au si ele rostul lor in educatia copilului, cred eu astazi, matura fiind). Nu ma deranja foarte tare, pentru ca stiam deja ce va urma. In general, petreceam jumatate din aceasta zi prin Parcul Bucov, unde ne puteam cumpara diverse jucarioare de la tarabele intinse pe marginea aleilor.

Copilul meu e mare, nu mai primeste cadouri de 1 iunie (exceptie facand micile cadouri simbolice, pe care i le ofer doar asa, de amorul distractiei), dar jucarii tot cumpar, caci avem nepotei mici, pe care imi e drag sa ii vad bucurandu-se la vederea pachetelor frumos ambalate. Cumnata mea, cu care ma sfatuiesc mereu, ca sa nu ne trezim cumparand aceleasi lucruri pentru cei mici, a gasit ieri pe internet cateva promotii 1 iunie si m-a intrebat daca as fi de acord sa comandam de acolo jucariile anul acesta. De ce nu? am raspuns imediat, nerabdatoare sa ma plimb printre papusi si masinute printre trenulete si jucarii de plus, printre jocuri educative si accesorii pentru Hello Kittty.

Inca nu ne-am decis ce anume vom cumpara. Probabil o vom face astazi, cat sunt cei mici la gradinita si la scoala, caci ofertele si promotiile sunt multe si variate, iar pe mine trebuie sa ma stapaneasca cineva, ca sa nu le cumpar pe toate. :) Ideea este ca ziua de 1 iunie trebuie sa fie, pentru fiecare copil, o sarbatoare, un moment in care bucuriile sa vina in valuri si sa aduca emotii de neuitat.