Nu, nu vă gândiți că mi-ar fi venit ideea de a scrie o carte, deși mi-ar plăcea să fiu capabilă de așa ceva. Mă pot vedea, dacă închid ochii și las imaginația liberă să se joace, aclamată de mulțimi căzute în extaz, cerând disperate autografe și recitând fragmente din gândurile mele adunate în cuvinte între paginile cărții. După ce deschid ochii, văd că am zile în care nu mă pot aduna pentru a scrie măcar un articol pe blog, așa că îmi văd de treabă. Ce treabă am astăzi?

Vreau să vă informez despre proiectul de carte pus la cale de Sonia și sprijinit cu mare plăcere de mulți dintre bloggeri. Încă nu știm exact ce va însemna și cum se va derula această inițiativă, însă țin neapărat să afle cât mai multă lume și sper să văd cum oamenii se vor implica, cum vor da o mână de ajutor. Ce înseamnă acest proiect? Ideea de la care a pornit este că multe familii de români trăiesc atât de greu, încât o carte poate părea, în ochii lor, o avere la care nu au acces. Ce vină au copiii crescuți în astfel de familii? Nici una, bine-nțeles.

Putem face noi, oamenii, ceva pentru a-i ajuta, pentru a face ca literatura tipărită să ajungă la copiii săraci? Cu siguranță putem, dacă ne dorim. Sonia a pregătit un document în care orice om, blogger sau nu, care dorește să se implice, poate lăsa un semn de aderare la proiect și poate completa lista cu cărți pe care orice copil ar trebui să le poată citi. Am fost printre primii care au spus că vor susține inițiativa cu toată inima, indiferent ce va însemna acest lucru. Mi-aș dori ca vestea să se răspândească și tot mai mulți oameni să adere la acest proiect.

Ce se va alege de această țară, dacă noi, cei de acum, nu vom reuși să educăm copiii, să îi facem să cunoască viața și adevăratele valori? Ce lăsăm moștenire celor ce vor veni după noi? Am convingerea că uniți putem face foarte multe. Putem începe prin a adera și a susține proiectul de carte. Vom afla în curând și ce înseamnă concret această susținere. Până atunci, vă invit pe blogul Soniei, unde puteți afla mai multe despre Semn SPRE carte.