Produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă

În opinia mea, o viață sănătoasă înseamnă o viață echilibrată. Nu am fost niciodată adeptul exceselor. Poate că așa îmi este firea, poate m-a modelat educația, poate faptul că am prins vremuri când trebuia să “mai las și pentru mâine”. Cert este că încerc, pe cât posibil, să fac totul cu măsură. Printre altele, atunci când e posibil, aleg produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă.

Multă lume mă întreabă cum reușesc, la 49 de ani, să am silueta pe care o aveam și la 20. Răspunsul este simplu. Duc o viață echilibrată. Prefer să mănânc mai puțin, dar să mănânc mâncare bună, cât mai naturală. Nu pierd nopțile. Beau foarte multă apă. Mănânc foarte multe fructe. Fac multă mișcare. De la o vreme iau chiar și un mic dejun sănătos, lucru pe care înainte nu îl făceam. Nu mai dau importanță nimicurilor care m-ar putea enerva.

Dar în primul rând consum multe fructe și legume, de preferat alimente bio. Când eram acasă, căutam produse bio românești. Acum le prefer pe cele care poartă semnul made in UK.

Ce sunt produsele alimentare bio

Ni se spune tot mai des să folosim alimente bio. Dar ce sunt aceste produse alimentare bio? Sunt produsele 100% naturale, fără adaos de zahăr, sare sau tot felul de chimicale. În ceea ce privește fructele și legumele, e vorba despre alimente organice rezultate în urma procesului de agricultură organică.

Produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă

Cei care vor să primească etichete care să confirme că au produse alimentare bio nu au voie să folosească fertilizatori chimici și pesticide. De asemenea, nu vor planta semințe modificate genetic și nu vor hrăni animalele cu plante care au fost modificate genetic.

Știați că România exportă aproximativ 70-80% din producția organică locală?

De aici puteți cumpăra produse alimentare bio!!!

În Marea Britanie, unde locuiesc eu, 4,2% din terenul arabil este arat în mod organic.

Cumpăr mai puțin, dar cumpăr produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă

Probabil ați observat și voi că produsele bio au un preț mai mare decât al celorlalte produse, necertificate bio. Eu am ales să fac un compromis. Exemplu: Prefer să cumpăr o singură roșie bio, decât să cumpăr 2-3 roșii modificate genetic.

Efectele sunt vizibile imediat. Cheltui tot atâția bani cât cheltuie și alții pe mâncare, însă mănânc sănătos, gustos și în cantități moderate, care îmi mențin o greutate corporală optimă.

Pe plan internațional, tot mai mulți oameni procedează ca mine. În Statele Unite ale Americii, de exemplu, sectorul cu cea mai mare creștere din industria alimentarăîn ultimii ani este cel care se ocupă de mâncarea organică.

Ce alimente bio, adică sănătoase, poți cumpăra online

Cunoscătorii știu deja că online poți cumpăra aproape orice, inclusiv alimente bio. Cei care abia acum își îndreaptă privirea către piața de alimente bio trebuie să știe că există magazine de unde pot lua o mulțime de produse deosebite.

Produse apicole, cafea, ceai, făină, condimente, sare, conserve naturale, fructe uscate, uleiuri, dulcețuri, paste făinoase, oțet, legume uscate, siropuri, semințe, sucuri, unt, cereale și multe, multe altele.

Diferența dintre produse bio, eco și organice

Pentru că unii se întreabă care este diferența dintre produsele bio, eco și organice, vreau să clarific acest aspect. Nu există nici o diferență. Toate denumirile se referă la același tip de produse.

După cum citeam pe vegis.ro mai devreme, “prima denumire este specifică spațiului franco-german, a doua celui anglo-saxon, iar denumirea eco este utilizată și în România.”.

Articol referitor la produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă

Poate că nu aș fi scris acest articol referitor la produse alimentare bio pentru o viață sănătoasă, dar astăzi am suferit o mare dezamăgire. După cum vă spuneam, eu locuiesc în Scoția.

Nu găsesc chiar toate alimentele cu care eram obișnuita acasă. De exemplu, pe aici nu am văzut gutui sau vișine. Nici brânză telemea (mă rog, avem magazine poloneze unde se comercializează și produse românești, însă mie nu îmi plac condițiile în care sunt ținute aceste alimente).

Cautand ceva pe internet, mi-a ieșit în cale poza unor borcane cu pastă de măceșe și dulceață de afine. Aveam vreo 9 ani când am mâncat la cineva pastă de măceșe. Mi s-a părut o delicatesă. De atunci nu mi s-a mai ivit ocazia să gust. Ăsta e unul dintre momentele în care regret că sunt departe de țară.

Se vând în România. Au un preț excelent. Sunt bio. Nu conțin zahăr. Sunt îndulcite doar cu suc de struguri. Din cauza situației în care se află omenirea în acest moment, nu este indicat să merg acasă în vizită. Stau și poftesc la ceea ce nu am.

Pastă de măceșe bio + Dulceață de afine bio – pachet promo

Totul a pornit de la imaginea de mai jos. Când am văzut borcanul cu pasta de măceșe, am simțit cum mă scurg de pe scaun, leșinată de poftă. Produsele nu au conservanți, îndulcitori artificiali, arome nenaturale sau chimicale.

Cum să reziști acestei tentații? Prietenele îmi spun pe facebook că această pastă de măceșe merge foarte bine la clătite. Dublă lovitură sub centură, spun eu. Și mai spun că abia aștept ca vreo cunoștință să vină spre Marea Britanie ca să îmi aducă și mie, printre altele, câteva borcane cu pastă de măceșe bio.

Voi ce alimente bio cumpărați? De unde le luați?

 

Știați că există și produse naturiste pentru potență?