Skip to main content

Privire fixă, mustaţă neagră, canini de lup

Primise cadou o pereche de patine cu rotile, de care se îndrăgostise la prima vedere. Erau de piele maro, puteau fi reglate şi pentru alte mărimi, când  piciorul ar fi crescut. Fetiţei nu îi mai păsa de joaca celorlalţi, nu se mai simţea atrasă nici de pititea pe schimbatul hainelor, nici de alte activităţi.

A învăţat repede să folosească darul abia primit, pentru că iernile trecute dârdâise de multe ori pe la patinoar, despicând gheaţa cu lama în ritmul muzicii din difuzoare.

Acum avea propriile patine. E drept, cu rotile… Pleca la şcoală cu ele în picioare, se întorcea tot patinând. Avea julituri în coate, în genunchi şi în vârful nasului. Cauciucul roţilor era moale, iar pietricelele se înfigeau cu uşurinţă. Trotuarele aveau multe denivelări, îngreunau mersul, dar asfaltul şoselelor era mai mult decât potrivit pentru viteza cu care fetiţa se deplasa.

 

foto

Pe atunci, nici gropi nu se vedeau pe străzi. Doar pietricele, unele mai mici decât boaba de piper, care blocau roţile, făcând corpul fetiţei să zboare prin aer şi să se târască pe asfalt.

Îşi simţea părul fluturând, curenţii de aer îi răcoreau faţa înfierbântată, avea senzaţia că pluteşte. Îi creştea inima văzând că oamenii întorceau capul după ea, miraţi de uşurinţa cu care patina.

Se întorcea de la magazin când a oprit-o domnul acela serios. I-a spus că are o problemă cu fermoarul de la pantaloni, că nu îl poate repara pe stradă şi că are nevoie de ajutorul ei, să păzească intrarea într-o scară de bloc până rezolvă el situaţia.

O intimida privirea lui fixă. mustaţa neagră, stufoasă şi caninii de lup, pe care îi zărea de câte ori bărbatul zâmbea. Nu a ştiut cum să îl refuze. Cu patinele în picioare, a urcat cele câteva trepte şi s-a postat lângă uşă. Cele câteva minute petrecute acolo, în uşa blocului, i s-au părut o eternitate. Era ruşinată şi foarte speriată.

Bărbatul nu se vedea, dar încerca să o ţină acolo vorbind mereu, povestind de copiii lui. Când a apărut la uşă, fetiţa s-a tras un pas înapoi, dar el s-a apropiat zâmbind şi i-a depus un pupic uşor pe obraz, mulţumindu-i pentru ajutor.

Era atât de mică şi de neştiutoare, încât inima ei speriată a bătut luni de zile mai tare, temându-se ca nu cumva să vină barza de la acel pupic. Abia peste un an, când a avut prima menstruaţie şi colegele i-au spus că de acum este femeie şi ar putea avea copii, s-a liniştit şi a ascuns acel incident undeva, în adâncul fiinţei.

Comments
 • Minnie November 2, 2012 at 7:24 am

  Pfff! M-am speriat prima data, credeam ca era vorba de un pedo!
  Cred ca educatia sexuala este foarte importanta! Aici o primesc la scoala de la 10 ani!

  • bogdana November 2, 2012 at 9:48 am

   :)) si eu la fel…
   chiar ma gindeam ce o fi cu Vienela…

 • Nice November 2, 2012 at 7:32 am

  Ce fetita curajoasa, eu nu m-as fi dus, l-as fi refuzat pe acel barbat.
  Fetita din povestire esti chiar tu?

 • Ioana K-Man November 2, 2012 at 9:52 am

  Mi-ai dat fiori, Vienelo! NU mai da idei d-astea la mamici de fetite!!!
  Deja am identificat tot felul de pericole prin orasul meu, si nici nu stiu de cine s-o pazesc prima data pe fii-mea cea mica, inocenta si dulce si desteapta.

 • Alexandra Cristea November 2, 2012 at 12:20 pm

  Chiar că a avut ceva curaj să se ducă cu el…

 • adelinailiescu November 2, 2012 at 12:34 pm

  Eu credeam ca-i frige o patina-n slitzul pantalonilor…:)

 • zdwub November 2, 2012 at 3:15 pm

  Si eu tot la un pedofil ma gandeam:o :)) cat despre role x_x m’am ambitionat si mi’am strans bani, mi’am cumparat…dar nu stiu nici acum sa merg pe ele:))

 • C.L.M. November 2, 2012 at 3:53 pm

  Hmm, am avut si eu candva patine din astea:)))

 • Kadia November 2, 2012 at 11:33 pm

  eu de cateva ore bune am cosmaruri in ceea ce priveste mustata fie ea neagra sau galbioara 🙁

 • Hapi November 3, 2012 at 2:17 pm

  Nu e foarta inspirata povestea despre fetita si barbatul cu mustata :))))
  Parerea mea

 • Hapi November 3, 2012 at 2:18 pm

  Decat daca e …Scufita Rosie
  Copilele nu prea au ce cauta la usile barbatilor cu mustata. Nu de alta dar nu stii niciodata de unde sare lupul

  • elly weiss November 3, 2012 at 6:59 pm

   Hapi…m-ai facut sa rad. Stii tu de ce. :)) Mi-am amintit de o poveste cu banane…

 • elly weiss November 3, 2012 at 7:05 pm

  Poate ca era mai bine sa-l faci pedofil, Vienela. Vad ca sunt suficiente fantezii/ingrijorari cu asa ceva 😉

  • Rudolph Aspirant November 3, 2012 at 11:01 pm

   Pai poate era un pedofil voyeurist care se masturba in gangul ala doar cu gandul ca are o copila in preajma, mai ales ca povestea are loc in era pre-Internet.

   Vin cu cifre si niste definitii ca sa mai scad riscul de anxietate (daca asa ceva este posibil). Pedofilia este estimata la cca sub 5 % din populatia generala, cu nr barbati pedofili fiind de cca 10 ori mai mare decat cel al femeilor pedofile. In jur de 1/2 din pedofili isi vor abuza si membrii familiei lor proprii. Barbatii pedofili tind sa aiba IQ-uri mai mici, dificultati scolare in plus fata de cele care pot fi atribuite IQ-ului scazut, staturi mai mici, mai putina materie alba in creier, o probabilitate mai mare decat media de a fi suferit traume cerebrale severe cu pierdere de constienta in copilarie, o rata mai mare decat media de a fi stangaci, si o rata mai mare de a fi mezini in familie, avand minim 2-4 frati mai mari. Nu exista tratament cunoscut, desi anumite interventii pot scade riscul de recidiva in cazul celor care au comis acte criminale de acest tip, inclusiv castrarea chimica, desi castrarea chimica nu prea ajuta in cazul criminalilor de tip violent sadic, care simt nevoia sa isi controleze victimele in mod agresiv.

   Pedofilia este definibila legal persoanele care au varsta de la 16 ani in sus, si descrie acele persoane care au un interes sexual specific si o preferinta sexuala pt persoane pre-pubertare, in general sub 13 ani, desi varsta de 13 ani este aleasa oarecum artificial, deoarece varsta debutului pubertatii variaza, si de altfel se constata recent de catre medici pediatri endocrinologi americani ca, cel putin in SUA, se poate determina un trend clar ca varsta debutului pubertatii a scazut atat la fete cat si la baieti in ultima generatie, desi nu se prea cunoaste o cauza exacta, si se blameaza atat diversi posibili poluanti din mediu cat si obezitatea in crestere la copii. Desigur o varsta mai scazuta a instalarii pubertatii nu inseamna si o maturizare la creier, iar aceasta maturizare dureaza si in zilele noastre tot pana catre sfarsitul adolescentei chiar daca unele aspecte fizice par a se maturiza mai devreme. De aia eu personal consider ca este irational si nejustificat ca in Spania, o tara europeeana, varsta “consensualitatii” (pt participarea la activitati sexuale) este stabilita in zilele noastre la 13 ani, si cred ca si in Romania ea ar trebui ridicata de la 15 la 16 ani.

 • mixy November 5, 2012 at 12:23 pm

  eu am altă problemă: mi-ai răscolit amintirile cu rotilele alea, am dus instinctiv mâna la genunchi, rememorând durerile copilăriei.
  Rotilele mele sunt praf, ruginite, rupte… 🙁

 • Adriana November 6, 2012 at 7:03 am

  Ce m-am speriat… a crezut ca este pedofil acel domn…..Interesanta amintire…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.