Este infinită puterea omului de a se adapta și de a face față provocărilor care îi ies în cale de-a lungul vieții. Influențat probabil de filme și de văicărelile altora, susținea sus și tare că nu se va urca niciodată în avion, că va alege întotdeauna calea mai lungă și mai complicată dacă va trebui să treacă granițele țării. Totuși, mă străduisem să îi implantez undeva în adâncul minții ideea că avionul este un mijloc de transport sigur, comod și rapid, ba uneori chiar și mai ieftin decât trenul sau autocarul.
Presat de nevoia de a ajunge repede și de căldurile năucitoare ale sfârșitului de iunie, a acceptat să își cumpere bilet de avion. A rămas calm și vesel până în clipa când ne-am apropiat de aeroport. Atunci au dat năvală temerile mai mult sau mai puțin justificate. M-am temut că nu va face față călătoriei, că emoțiile îl vor împiedica să se bucure de primul său zbor sau chiar mai rău, că va avea nevoie de calmante pentru a trece cu bine hopul.
La miezul nopții, când a sunat telefonul, aveam inima cât un purice.
-Cum a fost zborul spre Scoția, iubitule?
-Mi s-a părut că sunt în cel mai tare aparat din parcul de distracții. Mi-au plăcut doar decolarea și aterizarea (adică tocmai momentele de care ne era teamă), restul a fost de-a dreptul plictisitor, mi-a spus soțul râzând.
*
Jurnal scoțian:
Biletul de avion București – Glasgow a costat 85 de euro (include taxa de aeroport, bagajul de mână și bagajul de cală de maxim 23 de kilograme – al lui a avut 22, 6 kg :D).
Drumul de la Ploiești la Otopeni ne-a fost asigurat de un prieten. 50 de lei benzina și 6 lei parcarea în aeroport.
La Glasgow l-a așteptat angajatorul, care i-a asigurat atât transportul, cât și cazarea (pentru care plătește 60 de lire pe săptămână).
La ora 10 (ora Scoției) va susține interviul în limba engleză cu angajatorul (scris + vorbit). Dacă trece acest hop, mâine va merge să solicite National Insurance number (NINo). Dacă nu, are un loc asigurat la prietenul băiatului meu, undeva lângă Londra.
Update: interviul de astăzi a decurs nesperat de bine. A greșit la o singură întrebare din cele 26, așa că a trecut testul și a semnat contractul pe trei luni. Vineri va face protecția muncii, iar de luni va începe munca în Scoția.
Vremea este urâtă. Soțul meu are convingerea că nu m-aș putea acomoda în această țară umedă și rece. 27 iunie 2017: a plouat toată noaptea, a plouat și ziua. Temperatura este de 12 grade.
Baftă!Sa iasă aşa cum vă doriți!
Mii de multumiri! :*
Baftă!
Multumim din suflet! :*
Primul meu zbor cu avionul a fost cea mai ciudata experienta, nu am avut parte de o vreme tocmai placuta, asa ca mi-a luat ceva sa-mi revin dupa zbor. Urmatoarele au fost mult mai bune.
M-am uitat vreme de o luna pe Discovery la “Dezastre in aer” inainte de primul meu zbor. Nu vreau sa imi aduc aminte de groaza pe care am simtit-o. :))))
Să fie într-un ceas bun! Există felurite hapuri pentru cei care călătoresc cu avionul, trebuie doar să consultați medicul ca să vi-l recomande pe cel potrivit. Succes în Scoția!
Multumim mult! Pana la urma s-a descurcat si fara hapuri. E destul de greu de ajuns la medicul de care ar fi avut el nevoie.