Primăvara, pe urmele Danei

Mă apucase un acces de hărnicie maximă într-o primăvară, la vreo trei ani după ce mama s-a mutat la curte. Abia ieșită de la serviciu, am zărit un cărăbuș pe creanga unui copac. Doi pași mai departe, un miros de zambile m-a învăluit în parfumul său unic. Pământul era plin de un verde crud, de iarbă abia răsărită, iar prin curți oamenii ieșiseră la treabă.

Mi-am propus să îi fac mamei o surpriză. Am cumpărat semințe de flori și de legume, i-am răscolit pământul săpând, aruncând departe pietrele, ascunzând semințele în brazde mai mult sau mai puțin drepte. M-am ocupat o perioadă de acele brazde, până când plantele au răsărit și au crescut destul de mari. De acolo, am predat mamei ștafeta. Nu trebuia decât să ude plantele. S-a distrat o perioadă, după care s-a plictisit și ea. Noroc că avem, și eu, și sora mea, copii harnici, așa că treaba a fost dusă până la final.

Astăzi am deschis puțin geamul și vă pot garanta că vine primăvara, cu alaiul ei de parfumuri, cu idei noi și planuri mărețe. De unde știu că vine primăvara? Am văzut cărăbuși, mi-a mirosit a zambile, pământul s-a umplut de verde crud, am cumpărat semințe de plante? Poate că da, poate că nu. Din casă nu se observă prea bine, iar pe afară îmi este frică să ies. Dacă îmi va fi prea frig? Și totuși, de unde știu că primăvara este la un pas de noi?

Ei bine, s-a dat startul înscrierilor în competiția Spring SuperBlog 2014. A sosit momentul să îmi anunț participarea la superprimăvara superbloggerilor, a sosit ziua pe care o aștept încă de când s-a terminat ediția de toamnă 2013. Visez să îi calc pe urme Dănuței mele dragi. Voi avea nevoie de toată susținerea voastră! Să îmi țineți pumnii strânși!

22 thoughts to “Primăvara, pe urmele Danei”

  1. Cu chiu cu vai, mi-am amintit și eu de Super Blog Spring 2014! Sinceră să fiu, ieri pe vremea asta eram chiar tristă că am ratat înscrierea :D Dar nu, nu a fost așa. Sper doar să am inspirația necesară să concurez și eu..cu mine. Îți doresc multă baftă, inspirație și o primăvară ca-n povești! :)

    1. Revin cu o rectificare, ca să nu se înteleagă greşit. Pe blogul ăsta scriu de aproximatv opt luni, aşa că apelativul de minor mi se potriveşte perfect!

  2. Am trecut să las şi eu un mărţişor, chiar de e unul virtual şi deci nu are cum să fie la fel de reuşit cum este, spre exemplu, fie şi doar un singur ghiocel palpabil şi real. Îţi doresc să ai o primăvară frumoasă, cu zile calde, liniştite şi senine, cu flori în suflet, bucurie, spor în toate, sănătate şi lumină în privire. La mulţi ani ! de 1 Martie.

  3. Deja ai căpătat experienţa concursului precedent şi sunt convins că vei ocupa un loc mai bun, poate chiar primul. Eu îţi doresc să câştigi şi îţi voi ţine pumnii.

  4. Aici sunt! Cu tine! Sută la sută, cu pumnii strânşi. Nu contează ce simt pt SB, ştiu ce simt pentru tine. Vreau să te ştiu pe loc bun, bun! Succes!

Părerea ta e importantă pentru mine