Skip to main content

Prima decadă

Este adevărat, în ultimul timp nu v-am mai dat prea multe motive să lăsaţi comentarii pe aici. Cu gândul doar la competiţia în care m-am băgat de bunăvoie, am decis să postez pe .ro un articol la două zile. Nici de vizite nu am avut prea mult timp. Dar nu mi-am uitat promisiunea făcută la sfârşit de septembrie, când spuneam că se vor regăsi în articolele mele cei care au atras atenţia asupra lor în comentarii. Pentru a nu mă aglomera foarte tare la sfârşit de lună, m-am gândit să aduc la lumină comentariile fiecărei decade, fie că au fost postate aici, fie că s-au aşezat frumos pe doaronline, blogul cu care particip la SuperBlog.

Kadia, cu un început de comentariu cum orice blogger visează să primească: “Cred ca este articolul meu preferat din anul asta, daca nu cumva de cand citesc bloguri. Foarte inspirat si real. Cred. Eu tot tin minte sa bomban sosetele, dar am remarcat ca mai nou si ale mele isi gasesc drumul spre coltul bibliotecii. O fi locul lor de intalnire. Nu stiu. Cert e ca mi-am gasit pisica tricolora batandu-se cu ele cu atata incantare si harnicie ca nu-mi mai vine sa-l bomban pe Vlad”.

Gabriela a sesizat, la acelaşi articol, că există şi revers: “Bărbaților le place să fie cicăliți, chiar dacă nu recunosc. Este modul prin care li se poate atrage atenția asupra a ceva, ei fiind dealtfel foarte concentrați pe obiectivele de lungă distanță, nicidecum pe cele prezente. De aceea, puțini vor vedea cu ochi buni nevasta care işi face blog. Atenţia consoartelor se mută în altă direcție, iar ei nu mai sunt în centrul atenției”.

Matilda, stimulata de urma de cerc: “Lumea e un cerc în toate felurile, în toate sensurile… În el/ea ni se învârtesc cuvintele, năzuinţele, visele, victoriile şi înfrângerile, vieţile…”

Javra, devenit pentru o clipă de cerc poet: “Şi după ce ai umblat pe întregul glob, ţi-ai dat seama de nimicnicia noastră… Nici nu trebuie să lăsăm urme pe unde trecem, ci în inimile celor cu care ne-am intersectat”.

Ana-Maria, cu întrebări pe care aş vrea să nu mai fim nevoiţi să ni le punem: “Atata vreme cat acolo sus nu se schimba nimic…”acolo sus” insemnand oamenii ce iau decizii si de a caror semnatura depinde viata unui om…e cam degeaba sa vrei sa schimbi ceva…nu tu Vienela , ci vorbesc la modul general.E adevarat ca perseverenta duce la lucruri contructive…nu neg asta,dar am sentimentul ca trebuie schimbate mentalitati,inainte de toate.Cand parinti disperati merg sa cerseasca clemeta pentru copiii lor bolnavi si sunt dusi cu vorba , pana cand isi arata “recunostinta”,nu cred ca se va schimba prea mult , ceva…desi au inceput sa se vada miscari catre bine si in tara asta. Desigur , exista medici si oameni inimosi…ma inclin in fata lor , care au decis sa duca lupta singuri sau ajutati.Un astfel de om special este cardiologul fiicei mele. Dar astfel de oameni,uneori , se nasc unul la 1000 de ani…ce facem cu restul?”.

Alma, la proba sponsorizată de Toyota: “Şi astfel, nu se născu (nici făcu!) examenul ăla care să-i încurce femeii minţile atunci când vine vorba de frumos!”.

Psipsina, dăruind: “de-aş putea, ţi-aş aduce în dar papirusurile vechi, acelea în care leşia de carshina şi labdanum cântă împreună în khypi şi quetoret tainele începutului. de-aş putea, ţi-aş aduce lemnul de atlas şi cântecul de oud la asfinţit ca o linişte dinspre înger venită. de-aş putea, ţi-aş vorbi astăzi despre templul lui ahura şi despre focul veşnic. dar sunt… numai un om”.

Tot psi, cu transformarea articolului Legenda împăratului Hurom  în poezie (probă sponsorizată de marketonline):

“ax melcat,
înşurubat,
prins cu dinţii în păcat.
stoarcere,
zicere,
răsucire.
zeamă bună,
vitamină,
dor de roşu să rămână
dimineaţa fie bună
în imperiul lui hurom
unde toarce un griffon
şi căţelul mai veghează
la licoare
ce sfârlează
printre vorbe jucăuşe!
scrise galeş
stoarse tainic
pentru ochii ce-n şăgalnic
o s-aducă dimineaţa
stoarsă proaspăt în carafa
de cuvânt.”

Comments
 • psi October 11, 2013 at 5:40 am

  să înţeleg deci că musai de musai va trebui să scriu acea poveste de parfum arab? chiar aceea care, de fapt, e gata scrisă numai că nu îmi amintesc exact în care caiet? 😀
  ştii prea bine că, fiindu-vă prin preajmă, simt efortul vostru de supperbloggeri. eu ştiu că nu vă este deloc uşor.

  • Vienela October 11, 2013 at 5:58 am

   Absolut! Sunt sigura ca o vei gasi repede, ca nu ne vei tine mult pe jar. 🙂
   Nu este usor, dar nici foarte greu… Imi este greu pana gasesc ideea de la care sa pornesc. Restul vine de la sine. 😉

 • Nice October 11, 2013 at 6:23 am

  Frumoasa initiativa ta, Vienela, si eu ma gandisem la ceva de genul, ca la finalul fiecarui articol sa trec cea mai inspirata concluzie venita din partea comentatorilor cu link spre blogul celui care a lasat-o. Pentru ca s-a intamplat de multe ori ca un comment sa sintetizeze excelent mesajul din textul meu. Ma mai gandesc daca o voi pune ideea in practica, probabil ca nu.
  Mi-a mers la inima comentariul Gabrielei pentru ca traiesc o situatie asemanatoare. Iubitu’ imi detesta blogul si abia asteapta sa-l inchid ca sa ma dedic lui in intregime. :)) 😛 🙁

  • Vienela October 11, 2013 at 6:34 am

   Eu sper sa imi amintesc la timp, pentru ca primesc multe comentarii interesante. Astazi m lungisem iar la peste 1000 de cuvinte, asa ca am mai scos din ele. Dar ii stiu pe toti cei care chiar spun ceva, la fel cum ii stiu si pe cei care vin pe aici doar asa, pentru a-si lasa linkul.
   Mihai al meu are momente si momente, dar per total cred ca ar alege si el sa renunt la blog in favoarea lui. 🙂

 • mixy October 11, 2013 at 6:39 am

  :)) Javra poet ? Sigur a scris el asta?

  • Vienela October 11, 2013 at 6:42 am

   🙂 Asa m-am intrebat si eu in prima clipa… 🙂

 • Matilda October 11, 2013 at 7:48 am

  Ideea asta cu cercul… e foarte interesantă 🙂 Îmi pare rău că n-am avut timp s-o speculez cât mai mult
  Dar o să mă mai joc cu cercurile şi altă dată 🙂

 • Kadia October 11, 2013 at 7:51 am

  Hei, bafta multa la superblog! Tocmai ma gandeam ca luna asta o sa fie cam omogena cu acelasi subiect pe mai toate blogurile, dar nu-mi vine sa cred cate idei diferite si moduri de abordare pot exista pe aceasi idee. Din pacate multe sunt articole de promovare a unui produs. Ar fi fost mult mai interesant daca erau promovate idei. Dar, deh, inteleg cumva si motivatia sponsorilor.

 • Ana-Maria October 11, 2013 at 7:53 am

  Multumesc…faptul ca ce am scris nu te-a suparat,are importanta pentru mine.Am darul de a spune direct si uneori ranesc fara sa imi doresc asta.
  Sa ai un weekend cat mai frumos! 🙂

 • javra October 11, 2013 at 9:58 am

  Păi eu n-am timp să citesc şi să comentez ce au scris alţii, când aş mai scrie?
  Dar ştiu ce secretară să-mi angajez… Îţi transmit mulţumirile ei că i-ai amintit opera.

 • Andreea D. October 11, 2013 at 11:42 am

  Pentru mine psi e cea mai tare in comentariile din această decadă…chair şi cu riscul de-am lua roşii în moacă de la ceilalţi.

 • Radu October 11, 2013 at 1:20 pm

  “Bărbaților le place să fie cicăliți, chiar dacă nu recunosc. Este modul prin care li se poate atrage atenția asupra a ceva, ei fiind dealtfel foarte concentrați pe obiectivele de lungă distanță, nicidecum pe cele prezente. De aceea, puțini vor vedea cu ochi buni nevasta care işi face blog. Atenţia consoartelor se mută în altă direcție, iar ei nu mai sunt în centrul atenției”

  Mare gresala cu cicalitul, sunt de acord cu obiectivele de lunga distanta!
  Ahh, cat de putin ne cunoasteti pe noi barbatii! 🙁

 • Vladimir October 11, 2013 at 7:15 pm

  Puteam sa jur ca exact comentariul unde-s rusinat cu sosetele va ajunge sa fie citat… 😀

 • elly weiss October 17, 2013 at 9:14 pm

  Ce mai! Nu m-ai mentionat, nu mai comentez! 😉
  Iti dai seama ca glumesc. Snow spune ca nu trebuie sa fiu suparata, cica oricum am in total cele mai multe comentarii 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.