Skip to main content

Pregătiri pentru sărbătoarea de Paști

M-am trezit cu sângele clocotind de emoție. Îmi bătea în piept o hărnicie ieșită din comun. Mi-am suflecat mânecile, am pus cafeaua la foc și am intrat pe facebook, dornică să aflu cum își petrec gospodinele ziua de astăzi. Cafeaua dulce amară m-a trezit de-a binelea. Gata, mă apuc și eu de treabă! mi-am spus. Am ridicat ochii din calculator: vasele nespălate, paturile nefăcute, praful neșters, toate alandala. M-am ridicat de pe scaun, am spalat farfuriile și am revenit pe facebook. Oare gospodinele încep treaba tot de la farfurii? Văzând că nimeni nu pomenește nimic, am revenit în bucătărie. Am măturat. Un spiriduș m-a tras de mânecă și m-a trimis iar pe facebook, să aflu care este următorul pas. Ouă vopsite, cozonaci, povești… Toată lumea a terminat curățenia? Mă uit în jur. Hainele aruncate pe fotolii, dulapurile pline de cărți, caiete, bomboane și gume de mestecat, scrumiera (aproape) plină. Primesc urări de bine pentru apropiata sărbătoare de Paști. Mulțumesc postând o poză și o poveste – Fecioara cu chip de înger– pe pagina blogului. Vărs scrumiera și asta îmi trezește pofta de încă o țigară. Și o cafea. Mă uit spre cărțile de pe birou și îmi amintesc că mai am de citit câteva pagini din Asasinul regal, de Robin Hobb. Să mă apuc de făcut ordine prin casă ori să termin frumusețea asta de carte?

Mă imping din spate cutumele. Mă bântuie amintirile din copilărie. Nu pot lăsa casa chiar în halul acesta. În plus, mi-a dat copilul telefon să mă întrebe ce fac. I-am spus că spăl pe jos prin sufragerie și a răsuflat ușurat. La cum mă cunoaște, credea că m-am apucat să termin cartea. Dezavantajul de a-l avea prieten pe facebook.

Voi cum stați cu pregătirile pentru sărbătoarea de Paști?

10 thoughts to “Pregătiri pentru sărbătoarea de Paști”

  1. E simplu daca locuiesti singur. Intr-o casa cu trei oameni si cinci animale, e destul de greu sa pastrezi curatenia. :) Mai ales daca nu ai un K. :D

 1. Si la mine-i bine, pentru ca nu ma preocup. Am fost plina de intentii bune dar… marti s-a defectat (iar) centrala: nu apa calda, nu caldura (si tare frig) :) De azi functioneaza si centrala, ouale sunt vopsite, cozonacii cumparati, mancarea facuta… In rest… Voie buna! :)
  Paştele cu bucurie sa iti fie! :)

  1. Avem multe in comun, inclusiv lipsa apei. Intai probleme la centrala, apoi doua saptamani de apa rece ca gheata pe conductele de apa calda ale Dalkiei. Iti piere orice chef de a curata ceva. :)))
   Sarbatori fericite in continuare! :)

 2. eu stau de la foarte prost in sus: ouale nu stiu de ce au iesit cu vopseaua zgariata, cozonacii doi sunt arsi, doi s-au lasat si doi se prezinta bine dar nu stiu cum sunt la gust ca sunt in post ….

  1. M-am descurcat onorabil: a vopsit sora mea oua si am renuntat la cozonaci. Am facut, in schimb, o bucatarie de cornulete. :))) Trei sferturi din ele s-au mancat sambata. :))))

 3. Sunt de parere ca se mentine in timp curatenia in casa si nu stai cu ea murdara si o cureti doar de Paste si Craciun. Eu zic ca azi tehnologia simplifica totul si putem sa ne relaxam mai mult si sa mai avem si alte preocupari! Paste fericit! Si linistit! :-)

  1. Sunt ani de zile de cand incerc sa curat pe masura ce se murdareste cate ceva, tocmai pentru a scapa de nebunia curateniei de Pasti sau de Craciun. In mare masura imi iese, chiar daca (mai mereu) e dezordine pentru ca facem totul pe fuga si avem un caine si patru pisici care darama tot ce le iese in cale. :)))

Leave a Reply