Fiecare sezon in parte impune anumite cerinte si deci tinute adecvate temperaturilor. Desigur ca atunci cand vine vorba de iarna si de hainele potrivite pentru copii, toata lumea se gandeste la tot ce e gros, pufos, cat mai multe straturi de haine. Este insa aceasta abordare una corecta?

Pediatrii recomanda ca cei mici sa fie imbracati bine. Un termen prea vag pentru a defini ce haine sa fie folosite pentru temperaturi scazute. In linii mari spun ca nu trebuie exagerat. Nu prea multe haine, fara fular la gura. Asadar, lasand panica de a iesi la frig cand iesiti la plimbare cu cel mic, iata o lista de haine copii ce se impun in acest sezon.

Combinezon

Acestea nu sunt nimic altceva decat salopete de exterior, realizate din materiale impermeabile, adesea fas, cu material moale in interior, pentru a spori confortul termic. Sunt practice si de dorit pentru orice varsta.

Pentru bebelusi, combinezoanele dispun de gluga, de protectie la maini si picioare, acoperind practic tot si protejand copilul. Pentru copii, combinezoanele ofera mobilitate, lasand mainile si picioarele descoperite. In orice caz, sunt tinute ce se pot purta intreg sezonul, au marele avantaj de a nu mai avea nevoie de completare, nu se uda, deci joaca la exterior sau simpla plimbare chiar si cand ninge se pot realiza fara probleme.

Body-uri sau salopete

Din seria de articole de imbracaminte oricand necesare, body-urile si salopetele sunt printre cele mai populare. In perioada iernii cu siguranta ca multe dintre mame opteaza pentru body-uri ca fiind primul strat de haine oferit copilului. Nimic gresit totusi. Este de preferat sa fie realizate din bumbac, sa nu impuna disconfort la purtare. De asemenea, daca vor fi purtate drept haina de corp, ar fi bine sa fie din bumbac nu foarte gros precum sunt acele body-uri ce se poarta ca piesa uni.

De evitat este velurul, catifeaua, materiale ce nu suporta a adauga si un alt strat de haine deasupra. Acestea pot fi insa adoptate pentru categoria de bluze sau salopete.

Caciuli

Nelipsite din lista de cele ncecesare pentru iarna, caciucile sunt atat de variate, incat mamele confuze se avanta la ce e mai gros si atat. Atentie insa, lana nu este prietenoasa cu pielea de bebelus. Este desigur de preferat sa se poarte o caciula cu inchidere sub barbie, pentru ca asigura o inchidere sigura si mentine caciula pe urechi, protejand de frig indiferent de miscarile celui mic.

De asemenea, este de preferat a se alege ceva gros, imblanit chiar, pentru a combina caciula cu una subtire dedesubt, din bumbac.

Daca bluzele pot fi combinate in varii feluri, cu veste, cardigane etc. la capitolul pantaloni ce poate purta un copil in timpul iernii? Pentru ca „moda” pantalonilor de casa pe sub blugi este demult trecuta, din fericire, este de preferat sa se aleaga pantaloni dublati, cei care au un material special dedesubt in loc de captuseala. Vor mentine caldura fara doar si poate. Fasul este de asemenea de preferat. O pereche de pantaloni ca cei de ski spre exemplu se recomanda pentru perioadele geroase. Acestia se pot purta peste orice tinuta.

Garderoba de iarna a unui copil trebuie sa includa mai degraba haine variate, insa groase. A imbraca copilul cu mai multe straturi de haine, insa subtiri nu face altceva decat sa isi creasca volumul, sa ingreuneze miscarile si sa creeze disconfort.

Pregatiti de sezon?