A alergat până târziu în toamnă. Au râs de ea văzând-o cu fălcile umflate, mereu grăbită şi agitată, zburdând din pom în pom. Şi-a văzut de treabă, aşa cum face orice gospodină. De aici o nucă, de acolo o alună, de colo nişte boabe de porumb, de dincolo un con de brad, până când cămara veveriţei s-a umplut de bunătăţi. A făcut un pas înapoi, şi-a privit încântată proviziile, a băgat în buzunar câteva seminţe gustoase şi a ieşit pe terasă. Dorea să profite de ultimele zile călduroase şi să vadă cum s-au pregătit alţii pentru iarna cea grea.

Hăt departe, tocmai la Răcoasa, judeţul Vrancea, a zărit un adăpost pentru animale. Mulţi câini, multe pisici şi un singur om care încerca din răsputeri să le asigure hrana zilnică. Nici vorbă de provizii, când ei abia îşi duceau zilele de azi pe mâine, cu pâine şi mămăligă. Veveriţa a băgat seminţele în buzunar şi s-a decis să anunţe la nord şi la sud, la est şi la vest, sperând ca mesajul ei să ajungă la oameni cu suflet mare, oameni dispuşi să întindă o mână de ajutor animalelor din adăpostul Răcoasa.

“Nu treceţi nepăsători peste strigătul de ajutor al unor fiinţe fără vină! Haideţi să contribuim fiecare cu ce putem, oricât de neînsemnat ar fi acel ceva! Aceste animăluţe nu sunt pretenţioase. O pungă cu mâncare este pentru ele un dar nepreţuit!”

Pentru donaţii în produse, adresa este Purdel V. Neculai, Str.Principală, Com. Răcoasa, Jud. Vrancea.

Pentru donaţii în bani (pe numele Purdel Neculai):

În lei pe contul: RO90CARP040000827202RO01
În euro pe contul: IBAN : RO47CARP040000827202EU01 SWIFT CARPRO22
Contul paypall: purdel@gmail.com

Pot fi văzuţi pe pagina lor de facebook, locul unde se află şi întreaga lor poveste.

Alături de mine au făcut un pas înapoi în joacă Grishuna, Vavaly şi Adriana. Mi-a plăcut tot ceea ce s-a scris. Alegerea mea s-a îndreptat de această dată spre articolul Adrianei, de la care am “furat” pentru data viitoare poza veveriţei.

veverita

Dacă poza de mai sus vă inspiră ceva, orice ar fi acel ceva, vă aştept să intraţi în joc cu o poveste, fie că o veţi lăsa aici, într-un comentariu, fie că alegeţi să o scrieţi pe blogurile sau paginile voastre de facebook.

Dacă doriţi ca lumea să afle povestea nefericită a animalelor de la Răcoasa, nu ezitaţi să daţi un share sau să scrieţi pe blogurile voastre. Poate că împreună reuşim să găsim o soluţie. Şi poveştile triste pot avea final fericit…