Trăia pe pământ un om, un om care lucra la o casă, de acasă. Lucra online, lucra de dimineaţa până seara, lucra din vară până în iarnă. Se trezea devreme, inspira adânc, se spăla pe ochii umbriţi de cearcăne, îşi prindea arma la cingătoare şi pleca, rezemat într-un toiag ros de vreme, pe drumul unei golgote moderne. Ajuns în vârful înzapezit, se oprea şi lucra în grabă.

Expira silnic în ultima vreme, parcă intuind babilonia pe care suflul său cald o putea isca într-o clipită, dacă şi-ar fi dorit. Cu palme bătătorite, mângâia bristolul unei cărţi de gnoseologie, primită cândva de la un nestor astăzi dispărut. Câte mărturii găsise în ea, câţi înţelepţi scrijeliseră acolo poveţe pentru cei ce lucrează pe golgota modernă!

marturii din carte

Pe un carneţel obişnuia să îşi noteze diverse citate, în funcţie de starea vremii şi a spiritului. Alteori se simţea ca un liliputan deghizat, un liliputan ascuns în costum de uriaş. Atunci inspira iar, se ascundea de ninsori sub un aparat deştept, lăsa în urmă iarna grea, pornea spre un al cincilea anotimp,  anotimpul unui oraş frumos, expira zgomotos şi decreta cu aplomb:

-Toate poveştile, inclusiv cea a omului care lucrează, au în ele ceva interesant. Trebuie doar să cauţi cu migală ceva-ul care îţi poate schimba starea de spirit. Uneori poţi face chiar mai mult de atât… Poţi alege povestea următoare, o poţi scrijeli chiar tu în imaginara carte a gnoseologiei, dacă priveşti cu atenţie Iarna pe uliţă.

 3snow-021

Cu alte cuvinte, jocul continuă… Tot ce aveţi de făcut este să vă lăsaţi purtaţi de imaginaţie într-o poveste inspirată de fotografia “furată” de la Silving şi să o anuntaţi printr-un comentariu la această postare. 

Le mulţumesc mult celor care au acceptat să scrie alături de mine săptămâna trecută. Poveştile lor pot fi citite aici:

http://vyoleta-vyo.blogspot.ro/2014/11/intamplarii-hazlii.html
http://grishuna.blogspot.ro/2014/11/catelul-albastru.html
http://silving.org/2014/11/28/iubire-la-apus/
http://vavaly.com/2014/11/29/umbrela-schimba-dimineata/

http://femeie-simpla-femeie.blogspot.de/2014/12/stii-cat-de-mult-face-o-umbrela.html

PS: Mi-ar fi de mare folos dacă aţi deschide linkurile din articol – aparat deştept, al cincilea anotimp şi oraş frumos. E important să rămână deschise câte un minut…