Astăzi (6 mai 2015)… este ziua lui. Nu l-am mai văzut de o viaţă, nu ştiu pe unde este, nu îi pot face urări. Îmi rămâne doar să recitesc un fragment din scurta şi inocenta noastră poveste de dragoste, să retrăiesc în gând, pentru o clipă, mirajul acelor zile, apoi să mă întorc la treburile mele, cu un zambet nostalgic întipărit pe chip. Mă aşteaptă un calcan în frigider, o scrumieră nespălată pe birou şi un soţ nerăbdător să mă scoată la plimbare prin grădina zoologică.

Afară… se ţine cea mai bună cură de slăbire. Îmi urmează cineva exemplul?

În grădina… fiecărui bloc din cartierul meu trăieşte cel puţin o pisică.

În casă… ne petrecem o mare parte a vieţii. Este important să ne simţim “acasă”. Unii adoră să trăiască în case-muzeu, unde fiecare lucruşor are locul său şi toate lucesc de curăţenie. Alţii se simt mai bine când patul este nefăcut, cărţile sunt împrăştiate pe noptieră, iar hainele zac pe fotoliu. Tu din ce categorie faci parte?

În bucătărie… am făcut aseară o boacănă. Uitasem că tava aragazului era plină de ulei. M-am grăbit să “ascund” o tigaie în cuptor, ca pisicuţele să nu aibă acces la uleiul încins. Am “scufundat-o” direct în tava cu ulei. :)

Sunt îmbrăcată cu… bluză gri petrol şi pantaloni albaştri.

Ce muzică ascult acum… picătura chinezească din bucătărie. :D

Ce cărți citesc zilele astea… Suspendaţi într-o rază de soare, de Ben Ami. Abia aştept să vă povestesc despre ea.

Ce mai meșteresc eu… scriu, scriu, scriu…

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să scriu pe blog despre cărţile pe care le-am citit în ultimul timp.

Am învățat… că pot citi pe chipul omului dacă este/va fi sau nu învingător. Am pariat pe Michael de la primul episod. La fel de bine mă descurc atunci când vine vorba despre caii de curse.

Sunt recunoscătoare… celor ce dau share articolelor mele.

Mă gândesc… la motivele pentru care un blogger ar încerca să inducă altora ideea că linkurile dofollow fac rău. Să fie doar dorinţa de a avea de scris pe blog sau e ceva mai urât la mijloc? Pe blogul acesta, cu vreo 4-5 excepţii (când mi s-a cerut expres), toate linkurile sunt dofollow. Vi se pare că îi merge rău blogului meu? :D

Aștept/sper… să îmi regăsesc blogul pe cât mai multe bloguri (cu link dofollow, desigur), măcar pentru a-i dovedi respectivului blogger (şi celor care îl cred) că se/ne înşeală.

Un citat/proverb favorit

Vrea pe alţii să-i înveţe

Fiindcă priceput se crede,

Tot mereu el dă poveţe,

Dar pe care nu le crede.

Epigramă de Petre Gigea-Gorun.

O fotografie preferată… pisicuţă găsită şi pozată undeva în cartierul vest din Ploieşti.

 pisica alb negru foarte frumoasa -1024x768

Jurnal de femeie simplă, pagina 72.