Internetul este plin de bloguri despre viaţă şi iubire, despre filme şi reţete culinare, despre nemulţumiri şi împliniri, despre cam tot ce şi-ar dori cineva să citească. Unii sunt foarte serioşi, se documentează ore bune înainte  de a aşterne ceva pe foaia virtuală, alţii scriu ceea ce ştiu deja. Unii vorbesc doar la modul general, alţii îşi descriu pe larg faptele şi trăirile.

Eu am ales să scriu astăzi ceva lejer, de vacanţă, pentru că mă simt de parcă aş fi în concediu. Stau cu gândul la doamnele care îşi vor petrece ziua de sâmbătă în bucătărie, încercând să pregătească torturi spectaculoase pentru familie şi musafiri. Lor le voi dedica această postare!

Dacă în familia ta există persoane care iubesc florile, dar nu au timp să se ocupe de ele, să le întreţină aşa cum ar merita, poţi prepara prăjituri din aluat de negresă, peste care să pui frunzuliţe verzi. Am înţeles că se pot face foarte uşor prin modelarea bomboanelor Sugus sau a bucăţelelor de rahat cu mult zahăr pudră. Nu vor ieşi la fel de colorate, dar nici nu vor fi periculoase pentru sănătatea micuţilor voştri.

 

prajituri planta in ghiveci

 

Visai la un safari în Africa, dar timpul şi banii nu ţi-au permis? Poţi face un tort pentru Paşte care să îţi aline dorul. Dacă îţi ies girafele (cred că sunt făcute din ciocolată albă şi ciocolată neagră) să ne anunţi şi pe noi.

 

tort cu girafe

 

Când a aflat că toţi copiii au fost cuminţi şi se aşteaptă să primească lumină şi daruri, iepuraşul s-a ascuns în scorbura copacului şi nu a vrut să mai iasă. Reuşim să îl momim cu puţin morcov? Sau cumpărăm noi cadourile pentru copii şi lăsăm iepuraşul ascuns în tort?

 

tort iepuras ascuns in scorbura

 

Vă este dor de iarba verde şi mă invidiaţi că voi pleca la munte? După atâta timp petrecut la calculator aveţi impresia că veţi obosi repede jucând volei sau baschet? Încercaţi golful, care vă aduce şi iarbă verde, şi un joc uşor, pentru care nu trebuie să depuneţi efort. Tortul poate fi făcut din orice fel de blat, cu orice fel de cremă şi neapărat ornat în verde. Puteţi încerca cu fondant verde, cu bomboane Sugus bine frământate şi întinse foaie sau cu nucă de cocos verde, care se găseşte la orice supermarket, dar cel mai frumos şi mai aproape de adevăr iese dacă folosiţi marţipan verde, ce trebuie frământat bine cu zahăr.

 

tort teren de golf

 

Dacă tortul vi se pare prea greu de făcut, dacă nu aveţi timp şi răbdare, dacă v-aţi fi dorit să fiţi la Paris, admirând turnul Eiffel, încercaţi să vă înveseliţi lipind napolitanele între ele cu o cremă sau chiar cu unt, în aşa fel încât să aduceţi turnul Eiffel la voi în casă.

 

turnul Eiffel din napolitane

 

Orice aţi alege, eu vă doresc succes şi vă aştept aici! Nu uitaţi să vă pozaţi opera!