Skip to main content

Postare cu dedicaţie

Internetul este plin de bloguri despre viaţă şi iubire, despre filme şi reţete culinare, despre nemulţumiri şi împliniri, despre cam tot ce şi-ar dori cineva să citească. Unii sunt foarte serioşi, se documentează ore bune înainte  de a aşterne ceva pe foaia virtuală, alţii scriu ceea ce ştiu deja. Unii vorbesc doar la modul general, alţii îşi descriu pe larg faptele şi trăirile.

Eu am ales să scriu astăzi ceva lejer, de vacanţă, pentru că mă simt de parcă aş fi în concediu. Stau cu gândul la doamnele care îşi vor petrece ziua de sâmbătă în bucătărie, încercând să pregătească torturi spectaculoase pentru familie şi musafiri. Lor le voi dedica această postare!

Dacă în familia ta există persoane care iubesc florile, dar nu au timp să se ocupe de ele, să le întreţină aşa cum ar merita, poţi prepara prăjituri din aluat de negresă, peste care să pui frunzuliţe verzi. Am înţeles că se pot face foarte uşor prin modelarea bomboanelor Sugus sau a bucăţelelor de rahat cu mult zahăr pudră. Nu vor ieşi la fel de colorate, dar nici nu vor fi periculoase pentru sănătatea micuţilor voştri.

 

prajituri planta in ghiveci

 

Visai la un safari în Africa, dar timpul şi banii nu ţi-au permis? Poţi face un tort pentru Paşte care să îţi aline dorul. Dacă îţi ies girafele (cred că sunt făcute din ciocolată albă şi ciocolată neagră) să ne anunţi şi pe noi.

 

tort cu girafe

 

Când a aflat că toţi copiii au fost cuminţi şi se aşteaptă să primească lumină şi daruri, iepuraşul s-a ascuns în scorbura copacului şi nu a vrut să mai iasă. Reuşim să îl momim cu puţin morcov? Sau cumpărăm noi cadourile pentru copii şi lăsăm iepuraşul ascuns în tort?

 

tort iepuras ascuns in scorbura

 

Vă este dor de iarba verde şi mă invidiaţi că voi pleca la munte? După atâta timp petrecut la calculator aveţi impresia că veţi obosi repede jucând volei sau baschet? Încercaţi golful, care vă aduce şi iarbă verde, şi un joc uşor, pentru care nu trebuie să depuneţi efort. Tortul poate fi făcut din orice fel de blat, cu orice fel de cremă şi neapărat ornat în verde. Puteţi încerca cu fondant verde, cu bomboane Sugus bine frământate şi întinse foaie sau cu nucă de cocos verde, care se găseşte la orice supermarket, dar cel mai frumos şi mai aproape de adevăr iese dacă folosiţi marţipan verde, ce trebuie frământat bine cu zahăr.

 

tort teren de golf

 

Dacă tortul vi se pare prea greu de făcut, dacă nu aveţi timp şi răbdare, dacă v-aţi fi dorit să fiţi la Paris, admirând turnul Eiffel, încercaţi să vă înveseliţi lipind napolitanele între ele cu o cremă sau chiar cu unt, în aşa fel încât să aduceţi turnul Eiffel la voi în casă.

 

turnul Eiffel din napolitane

 

Orice aţi alege, eu vă doresc succes şi vă aştept aici! Nu uitaţi să vă pozaţi opera!

Comments
 • carolina May 2, 2013 at 2:46 pm

  cred ca florile si turnul eiffel arata cel mai gustos :), zic eu. girafa mi-ar fi mila sa o mananc, iar terenul de golf parca e prea verde 😉

 • Sonia May 2, 2013 at 6:07 pm

  Cel cu Iepurașul este cel mai “de sezon”. E atât de fain că mi-ar fi milă să tai o felie. 🙂

 • Cuvânta May 2, 2013 at 6:11 pm

  Ioi, ce as papa o girafa, dar nu, ca nu ma lasa dieta:D

 • […] vizită dar le rugăm ca data viitoare să îndrăznească și dumnealor : Dictatura justiției, Vienela și La Fee […]

 • Vladimir May 2, 2013 at 7:16 pm

  Nu m-as atinge de torturile alea nici platit :D. Sunt frumoase, dar imi starnesc aceleasi senzatii pe care mi le starnesc alea facute de mine… Adica de privit, nu de mancat :D. Pentru mancat mie imi fac pofta alea “adevarate”, imperfecte, de pe care curge glazura si nu simti ca tai o craca cand bagi cutitul in ele. Eu numai din alea as manca!

 • Radu May 3, 2013 at 6:31 am

  Nu sunt fan torturi, dar cel cu girafa arată bine !

 • IanculescuHimself May 3, 2013 at 7:07 am

  Ah, prajituri, slabiciunea mea.
  Negresele alea arata deosebit!

 • Adrian May 3, 2013 at 9:28 am

  Mie imi plac florile si cel cu iepurasul, dar chiar ca parca iti este si mila sa il tai daca arata atat de bine. Dar trebuie sa facem un sacrificiu … :))

 • Ana-Maria May 3, 2013 at 6:39 pm

  Ce fain e tortul iepurele ce-si arata bucutele din trunchi! 😀 Musca-i-as codita! 😆

 • zdwub May 7, 2013 at 4:47 pm

  Ce bine arata toate:x O excursie la munte nu ar strica…dar m’am multumit cu padurea…si chiar am obosit foarte repede :))

 • mixy May 8, 2013 at 6:28 am

  Pas. Cand vine vorba de creatii culinare, nu-mi place decat sa le mananc

 • StrugaruI May 8, 2013 at 7:56 pm

  Păcat că nu am dat de acest post înainte de Paște.. Aveam treabă!
  Cei frumos și bun și lui Dumnezeu îi place!

 • elly weiss May 10, 2013 at 6:45 pm

  Toate ideile sunt dragute. Daca vine si cofetarul acasa la mine e si mai bine :))
  N-am avut timp de Pastele asta nici sa respir.

 • […] lovit cumplitul adevăr: din minunata mea prăjitură lipsea ingredientul principal, fără de care negresa nu este negresă: cacao! Primise totul, crescuse înaltă și pufoasă, mirosea bestial, dar se […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.