Skip to main content

Port în mine fructul păcatului

Naşterea mea a coincis cu momentul în care tu te-ai ridicat deasupra tuturor. Străluceai mai tare decât tot ceea ce îmi fusese dat să văd în câteva ore. Nimeni nu se putea compara cu tine. Nici măcar vecinul înalt şi subţire, care mă mângâia de câte ori bătea vântul… Văzându-te atât de frumos, de zâmbitor, de luminos, mi-am închipuit că te-ai născut pentru mine, că străluceşti pentru a-mi spune că mă placi. M-am rotit în jurul tău cu graţie, am întins gâtul spre chipul tău, aşteptându-ţi sărutările fierbinţi, m-am îmbrăcat în haine galbene, care să îţi atragă atenţia, mi-am lăsat cu falsă modestie pălăria peste ochi atunci când m-ai privit prea insistent. Erai doar al meu, nu-i aşa?

Ce alt motiv ai fi putut avea pentru a te naşte în fiece dimineaţă? Pentru ce m-ai fi îmbrăţişat cu atâta căldură? De ce am fi fost sortiţi să ne naştem în acelaşi moment? Mă împodobeam pentru tine, uimeam lumea cu frumuseţea mea şi mă lăsam admirată cu seninătate, ştiind că sunt doar a ta, că doar tu mi-ai fost sortit. Dansul meu vioi, magia pe care trupul meu suplu o răspândea în patru zări, dorinţa mea de a creşte înaltă, pentru ca tu să mă poţi vedea clar de cum ridici genele trandafirii, felul în care mă deschideam în prezenţa ta, toate au atras în jurul meu pretendenţi nedoriţi.

 

floarea soarelui invapaiata

 Nu mi-aş fi imaginat vreodată ca vei permite ca nenorocirile să se abată asupra mea, fără să mă protejezi, fără să urli, să ţipi, să te zbati pentru a mă scăpa de necaz şi de rusine! Te-ai uitat, roşu la faţă şi parcă excitat, cum eram violată… Eram pipăită, mângâiată, muşcată, încălecată, însămânţată şi apoi abandonată… Nu ai făcut nimic pentru a mă ajuta! Cum ai crezut că te voi mai iubi cu aceeaşi pasiune? Port în mine rodul păcatului, deşi nu am păcătuit cu nimic. În trupul meu fragil creşte sămânţa neagră a păcatului…

Nu mai pot ţine capul sus. Mândria mea s-a transformat în cioburi însângerate de durere şi ruşine. Îmi ascund rodul sub pălăria veştedă. Nu vreau să te mai văd, nu vreau să mai aud de tine. Îţi ignor mesajele arzătoare, îţi ocolesc privirile avide… Te voi pedepsi prin însăşi moartea mea, ce va veni curând. Rodul păcatului îmi va fi smuls cu brutalitate şi aruncat într-un container prăfuit, iar eu mă voi stinge de durere şi de dor, mutilată. Sper doar să mori şi tu odată cu mine, să nu mai ridici gene trandafirii în dimineaţa următoare!

floarea soarelui imbatranita

 

Din goana trenului supraîncins am zărit lanul împovărat de praful aşternut peste mult verde şi galben. Văzând acea mare de floarea soarelui, cu pălăriile împinse spre pământ de greutatea fructelor, mi-a venit ideea de a scrie această frântură de viaţă imaginară.

Comments
 • Gabriela July 30, 2013 at 4:35 am

  Vienela, ai reusit sa ma suprinzi. Stilul tau, diferit fata de ce scriai pana acum dar atat de placut, senzual si salbatic pe alocuri, ma face sa tremur de emotie si de forta sugestiei pe care o imprimi textului. Felicitari!

 • Axlandra July 30, 2013 at 5:33 am

  Cât de frumos şi emoţionant! Mi-a dat fiori textul tău…
  O săptămână frumoasă, Vienela! 😉

 • Dana Lalici July 30, 2013 at 5:49 am

  Si totusi dragostea aceasta, cu pacatul ei cu tot, ascunde rod. Iar rodul e minune. Iar minunea nu poate fi pacat. Uite cum ma invart eu in cerc pe aici…:)

 • Radu July 30, 2013 at 6:02 am

  Sigur nu vrei sa te apuci sa scrii romane ? S-ar inverzi la fata Sandra Brown ! 🙂
  Auzi, fructul pacatului=bomboana agricola ! 😛

 • Rudolph Aspirant July 30, 2013 at 6:04 am

  Si eu am ramas asa oarecum surprins ! Eu cand eram mic parca am citit alta legenda despre Floarea Soarelui. Asta nu e chiar asa pt copii, desi, ma rog, e adevarat ca zeul Apollo poate fi cam crud la suflet in ciuda frumusetii lui. de aia nici nu am votat cu el ca role model de frumusete masculina, cand ne-a intrebat bloggerul Ianculescu sa descriem ce e aia barbat frumos, si am votat cu Hermes Cuvantatorul, desi am mentionat ca am votat politic, nu chiar asa total impartial, plus mi-am cerut scuze de la Apollo ca nu i-am dat lui medalia de aur, pt ca stiu ca poate fi ranchiunos, pe de alta parte stiu ca apreciaza jocurile politice…ma rog, sper sa inteleaga ca e vina lui Ianculescu, nu e vina mea, ca daca nu ne intreba el, eu nici nu ma gandeam sa votez, ca pt mine toti politicienii si toti zeii au si ei utilitatile lor pt popor, si eu sustin democratia pluripartita la nivel principial pt UE, plus nu sunt total impotriva a acorda premii de Miss sau Mister, ba chiar si Nobel asa pe considerente politice uneori..

 • aA July 30, 2013 at 6:12 am

  cat de efemera e frumusetea! poate ca de fapt asta e si rostul, sa dea rod si apoi sa lase locul altora…

 • Diana July 30, 2013 at 9:17 am

  wow m-a cutremurat !!!! tare frumos !!!

 • Rodica July 30, 2013 at 9:35 am

  Cat de frumos ai descris cercul vietii si trairile nu doar a plantelor ci si a tuturor fiintelor de pe Pamant! Felicitari si multumesc din suflet pentru clipele frumoase pe care ni le daruiesti. O zi minunata in continuare iti doresc, draga Vienela.

 • Ciufulici July 30, 2013 at 11:28 am

  Cuvintele-mi sunt fade, dar vreau să știi că am trecut pe-aici și că m-ai uimit!

 • Lavinia July 30, 2013 at 12:50 pm

  Bravo! Frumos de tot! 🙂

 • Andreea D. July 30, 2013 at 2:26 pm

  Doar o vorbă îţi spun: ne plac frânturile de viaţă imaginară.

 • Razvan Ianculescu July 30, 2013 at 2:39 pm

  Pfoai ce capacitate tare ai de a tine omul lipit de monitor si in timp ce citeste sa simta cuburi de gheata pe spate. Un text deosebit, bravo Vienela!

 • Tina July 30, 2013 at 6:49 pm

  Atat de dureros ai descris acest curs normal al vietii. as fi plans daca dincolo de text nu mi-as fi imaginat lanul de Floarea-Soarelui. As fi plans. E superb textul. Tot respectul meu!

 • Adriana July 30, 2013 at 7:10 pm

  N-am să te laud! O face perfect tot textul tău! Sunt mută. Mă ştii pe mine fără cuvinte?

 • Vienela July 30, 2013 at 7:15 pm

  Va rog sa ma credeti ca sunt coplesita de atatea laude! Va multumesc din suflet!
  Sincera sa fiu, nu m-am asteptat nici macar o clipa ca aceasta poveste sa fie atat de apreciata. :)))))

 • javra July 30, 2013 at 7:56 pm

  Au de ce să fie apreciate şi povestea, şi autoarea.

 • Nice July 30, 2013 at 9:32 pm

  Frumoasa si inedita povestea florii soarelui din perspectiva ta, Vienela. 🙂 Nu mi-as fi imaginat-o niciodata atat de furioasa pe cel pe care il adora. 😀

 • Iuliana July 31, 2013 at 4:31 am

  Te-ai gandit vreodata sa grupezi textele astea intr-o carte? Ar iesi ceva foarte frumos, ia gandeste-te! 🙂

  • Vienela July 31, 2013 at 6:13 am

   Eu nu m-am gandit pana cand nu au insistat cititorii mei. :))) Crezi ca mi-as permite sa public o carte? :)))

 • silavaracald July 31, 2013 at 12:04 pm

  Fain exerciţiu de imaginaţie!
  Bine scris, cu dozarea perfectă a suspensului.

 • elly weiss August 11, 2013 at 12:30 am

  Frumos 🙂
  Curios (sau nu) am stiut inainte de a vedea vreo imagine. Eu insumi am mai facut astfel de excercitii 🙂

 • Loredana Milu February 3, 2014 at 8:47 am

  Excepțional și fără cuvinte!

 • Fulg de păpădie | Iubesc Viaţa September 2, 2014 at 7:34 pm

  […] pentru o clipă ochii, la timp pentru a scăpa de priveliştea îngrozitoare a pălăriilor de floarea soarelui culcate la pământ de un cuţit imens, adus pe câmp de un uriaş ce horcăia. Când a privit iar […]

 • Cine eşti tu? | Înşiră-te mărgăritare September 19, 2014 at 2:45 pm

  […] săriţi! Nu sunt la osanale! Este fix prefaţa Aglomerată cu respect; Si poate de asta tot repet: Iubiţi viaţa! Pentru cei care nu cunosc temele propuse de clubul psi, aceasta s-ar fi vrut o temă din care […]

 • Oceanul viu de păcură | Iubesc Viaţa March 7, 2015 at 9:37 am

  […] poveşti de-a dreptul fantastice, iar eu ascultam cu ochii pierduţi în câmpurile pline de floarea soarelui sau de grâu, îmbujorată de roşul aprins al macilor, înlănţuită într-un vis ca un ocean […]

 • Nefericire de duminică | Iubesc Viaţa October 2, 2016 at 9:55 am

  […] viață de visul pe care l-am avut, un vis în care strângeam cu dragoste la piept o bebelușă, fruct al păcatului. În realitate, cred că-i păcat să aduci pe lume copii numai când știi că le vei oferi o […]

 • Legenda legendelor | Iubesc Viaţa November 12, 2017 at 6:18 pm

  […] Floarea-Soarelui și legenda ei s-a născut după o plimbare cu trenul. […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.