Port geaca de iarna in plina vara in Scotia

Am gasit pe facebook o amintire de acum cinci ani. Era final de iunie si eu ma miram ca facusem poza cu doar zece zile inainte. Eram imbracata cu o gecuta de primavara in acea fotografie. Nici prin cap nu imi trecea la vremea respectiva ca vor veni ani cand voi ajunge sa port geaca de iarna in plina vara si asta doar pentru ca voi locui in Scotia.

Multi dintre cei care ma urmaresc de mult timp pe blog sau pe fb stiu cat sunt de sensibila la frig si cat de mult iubesc marea, soarele, caldura. Totusi, tin sa mentionez ca nu sunt singura persoana din Scotia care poarta geaca de iarna in plina vara. Pur si simplu sunt zile in care temperaturile raman scazute, parca facand in ciuda datei din calendar, iar vantul bate cu putere, in timp ce ploaia pare ca nu se va mai opri niciodata.

Port geaca de iarna in plina vara in Scotia

In asemenea zile, mai toata lumea umbla imbracata cu geci de iarna sau cu hanorace foarte groase si cu pelerine de ploaie puse pe deasupra. Tinand cont de faptul ca am doi caini si ies zilnic la plimbari lungi cu ei de cel putin doua ori, e clar ca jumatate din vara o petrec imbracata ca de iarna, de multe ori chiar si cu cizme de cauciuc in picioare.

La fel de clar este ca mi-e dor de caldurile de la noi, ca si de vremea din Spania, unde am petrecut o vacanta minunata. Mi s-a parut ca sunt cu zece kg mai usoara acolo, si asta numai pentru ca am umblat imbracata cu fustite sau pantaloni scurti si tricouri subtiri. Alta viata fata de nebunia din Scotia, unde nu am curaj de mai mult de 5-6 ori pe an sa stau in maneca scurta.

Port geaca de iarna in plina vara in Scotia si asta ma oboseste teribil atat fizic, cat si psihic. Ca sa intelegeti mai bine, astazi, 26 iunie 2021, la pranz, eu am centrala termica pornita. Ma uit pe geam si vad ca si la casele vecine sunt centralele pornite. Intorc privirea, caci ma apuca plansul ofticat.

Si-mi vine sa-mi intreb sotul si fiul, precum cei de la Fara Zahar in melodia Cine mi-a impuscat maimuta:

“Da’ va-ntreb asa deodata, alta tara n-ati gasit?
Polonia, Japonia, Burundi, oriunde!”

Geaca mea de iarna este aproape identica cu aceasta:

Port geaca de iarna in plina vara in Scotia. Voi cum va mai imbracati in aceasta perioada?