Ideala pentru alimentarea locuintei cu apa, pompa submersibila reprezinta o solutie la indemana si tot mai cautata de cei care doresc sa isi asigure necesarul zilnic. Este raspunsul si pentru cei care doresc sa irige gradina. Rolul acesteia este de a utiliza apa dintr-o sursa indepartata si adanca si de a o aduce la suprafata acolo unde este necesara.
Alegerea unei pompe submersibile nu constituie un proces migalos atunci cand stii ce anume trebuie sa urmaresti. Ideea este de a bifa o achizitie satisfacatoare si rentabila, care sa iti acopere nevoile si sa iti asigure o utilizare de durata.
Daca te vei orienta in mediul online legat de astfel de articole, vei vedea ca ti se pun la dispozitie modele din cele mai variate, cu caracteristici vaste, la costuri de asemenea diferite. Nu este nimic dezavantajos in aceasta privinta, insa trebuie sa stii sa alegi locul potrivit din care sa faci alegerea.
Criterii de alegere a unei pompe submersibile
Un astfel de dispozitiv prezinta o capacitate ridicata de autoamorsare, ceea ce constituie un avantaj pentru tine pentru ca nu mai trebuie sa cauti un profesionist in acest domeniu care sa te ajute.
Te vei intreba probabil de ce sa alegi asta in locul unui hidrofor. Comparativ cu acesta din urma, montarea nu necesita o camera tehnica pentru ca va fi scufundata in apa. De altfel, printr-o pompa de acest fel nu mai ai grija intretinerii.
In alegerea unei pompe submersibile te vei orienta dupa nivelul de zgomot pe care il produce aceasta. Un model mai performant este ideal pentru ca prezinta o functionare silentioasa – exact ceea ce ai nevoie. Si din acest punct de vedere o pompa submersibila este superioara hidroforului.
Ai de ales intre un model pentru apa curata si unul pentru apa murdara, in functie de nivelul de puritate pe care doresti sa il prezinte apa extrasa. Daca este pentru alimentarea locuintei in mod clar ca vei opta pentru prima varianta.
Cea de-a doua categorie se deosebeste de prima prin faptul ca a fost conceputa special pentru a impiedica impuritatile din apa sa patrunda in camera motorului. Astfel nu exista riscul de deteriorare a dispozitivului. Daca iei deci o pompa pentru apa curata, asigura-te ca o folosesti corespunzator.
Tine cont vizavi de o asemenea alegere de debitul de refulare. Acesta se refera la cantitatea de apa ce va fi consumata, care ajunge in rezervorul propriu zis. In conditiile in care ai o casa mica, atunci nu ai nevoie de un debit prea mare – este suficient unul cuprins intre 1000 – 2000 l/h.
Cand vine vorba insa despre o locuinta mare si o familie numeroasa, trebuie sa faci altfel calculele. Vei avea nevoie de o cantitate mai mare de apa, deci este bine ca debitul pompei sa depaseasca valoarea de 2000 l/h.
Desigur ca te vor interesa si alte aspecte. Sunt criterii dupa care trebuie sa te ghidezi si brandul care a produs pompa vizata, calitatea specifica produselor sale, pretul si asa mai departe.