Skip to main content

Poate domnul se va recunoaşte în descriere…

Cu siguranţă toată lumea are în preajmă un personaj care se respectă atât de mult (sau caută respectul altora în fiecare clipă a vieţii) încât nu iese nici până la magazinul din colţ fără să facă un duş, să se parfumeze, să îşi aranjeze la oglindă părul, ţinuta şi zâmbetul. În teorie toţi ar trebui să avem grijă de aspectul exterior, de felul în care ne prezentăm în faţa celorlalţi, căci prima impresie nu este despre suflet, ci despre impactul pe care “învelişul” îl are asupra ochiului uman. Practic, până la magazinul din colţ ies mulţi în ţinută de casă, cu părul vâlvoi şi ochii cârpiţi de somn (inclusiv eu, dacă nu sunt băieţii acasă şi rămân fără ţigări). 

În acea zi am plecat în grabă, cu gândul de a cumpăra aşternut şi bobiţe pentru pisici. Soare călduţ, de primăvară, păsărele ciripind în pomi şi două femei (eu şi sora mea) îmbrăcate aproape sport… Ajunsă lângă piaţa de cartier, am zărit pe trotuar, pentru prima dată în acest an, un gândăcel roşu. M-am oprit în mijlocul drumului, am scos aparatul foto şi am pozat. Undeva în dreapta mea, un bărbat (probabil cam de-o seamă cu mine), rămas cu portiera maşinii deschisă, mă privea insistent, zâmbind. Nu ne cunoşteam.

Am zâmbit şi eu gândului că uneori, chiar şi având “învelişul” pus la punct –  (aspect exterior îngrijit), pot părea altora coborâtă din altă lume sau, mai rău, puţin sărită de pe ax. Pozele cu gândăcei de primăvară, “vinovate” pentru această poveste. Sora mea încă se distrează imaginându-şi că domnul care zâmbea este din Ploieşti, îmi citeşte blogul şi se va recunoaşte în descriere. 🙂

gandacel rosu de primavara

gandac rosu de primvara 1

Comments
 • Dana March 31, 2015 at 10:24 am

  Frumos! Cred ca isi imagina deja (daca te cunoaste) povestea ce va urma acestor poze.Un zambet face mult oricand… 🙂

  • Vienela March 31, 2015 at 10:26 am

   Iar daca nu imi citeste blogul, cu siguranta isi imagina ca sunt o tanti plictisita si probabil fara treaba pe acasa… :))))

 • Silving March 31, 2015 at 11:01 am

  M-ai dus instant cu gandul la ce scrisesem aici : http://silving.org/2013/10/01/o-iubire-de-un-zambet/ 🙂
  Si parca mi s-a facut deodata dor sa mai scriu pe blog asa,da’ nu stiu de ce nu mai am chef.Poate si unde am impresia ca din ce in ce mai putini scriu,citesc (eu inclusiv),asa, ca parca nu mai e la moda.Desi uite,e precum un caiet de amintiri blogul asta,te duci in arhiva si rasfoiesti anii.
  Mult face un zambet,mai aes cand esti cu parul ciufulit,nu? Gandaceii astia rosii nu-s croitorasi?

  • Vienela March 31, 2015 at 4:20 pm

   Sunt multi cei care scriu, insa noi, ceilalti, alergam prea grabiti prin viata, suntem tot mai superficiali si observam cu greu… Dar scrie, fata draga, scrie macar pentru tine, daca nu pentru noi!
   Multumesc pentru poveste! Mi-a adus un zambet larg pe chip… 🙂

 • Silvy March 31, 2015 at 1:14 pm

  Cu siguranta credea ca te cunoaste, sora ta probabil are dreptate 🙂 cine stie intr-o zi ce va fi 🙂

  • Vienela March 31, 2015 at 4:21 pm

   Nu neaparat… Poate doar i-a placut faptul ca m-am oprit sa pozez un gandacel, poate ca l-a amuzat sau poate ca i-am trezit o amintire… :))

 • Radu April 1, 2015 at 7:47 am

  Ehe, zâmbetul deschide multe uşi şi multe inimi! 🙂

  • Vienela April 2, 2015 at 7:04 am

   Da. Scriam candva despre sfaturile citite intr-o carte de “dezvoltare personala”. Acolo se insista pe ideea de a zambi tuturor, caci zambetul intoarce zambete si deschide usi. 😉

 • Bianca Badea April 1, 2015 at 8:58 am

  Sau poate a fost impresionat ca inca mai exista oameni care bucura de lucrurile marunte, chiar si de primii gandacei rosi de primavara.

 • Andreea April 3, 2015 at 8:48 am

  Am iesit intr-o dimineata tot asa, in fuga, pana la magazin. Eram ciufulita, cu parul prin neglijent in coada, nemachiata, iar o pustoaica in magazin, care se tot uita lung la mine, ma “acosteaza” si imi spune “Esti frumoasa!”. Deci…frumusetea nu consta in haine si machiaj, consta in zambetul de pe fata si in atitudinea cu care te “imbraci” zilnic.

  • Vienela April 6, 2015 at 6:46 am

   Exact! Am un prieten care sustine ca frumusetea femeii o poti vedea cu adevarat doar dimineata. Numai atunci iti poti da seama cat este de frumoasa o femeie, inainte sa apuce sa se aranjeze… 😉

 • […] de caju. Am salutat magnoliile îmbătrânite, o mierlă ce țopăia fericită în praf, un gândac roșu cu pete negre și-am zâmbit fericită unui sofer care îmi admira […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.