Nu ştiu cum este pe la alţii, dar în cartierul meu lucrurile se schimbă de la an la an, iar eu abia mai reuşesc să ţin pasul cu noutăţile care apar, semn că am îmbătrânit prematur sau societatea se dezvoltă cu o viteză uluitoare.  Până mai ieri, alaltăieri, tinerii miri de pe meleagurile unde trăiesc plecau cu alaiul pe jos până la biserică, încingeau o horă în faţa blocului alături de nuntaşi, chiuind şi plimbând sticlele de vin de la unul la altul, apoi se retrăgeau în apartamentele înghesuite, cu pereţi subţiri, unde şi cea mai mică şoaptă răsună în tot blocul.

Anul trecut am observat că regulile s-au schimbat, că tinerii aleg alte mijloace de deplasare, chiar şi când nunta are loc la biserica din cartier, care este la doi paşi de noi. Prima dată am văzut în faţa blocului o caleaşcă trasă de doi cai minunaţi, împodobiţi de sărbătoare. În caleaşcă tinerii însurăţei, ţepeni de emoţie, aşteptându-l fără să clipească pe fotograful ce se pregătea să le facă poze. Mi-a plăcut ideea de a avea la nuntă o caleaşcă, de parcă poveştile copilăriei ar fi devenit realitate, iar în faţa ochilor îi aveam pe Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana. Balonul colorat s-a spart repede, când am văzut că mirii tot pe jos se deplaseasă, pentru că în caleaşcă nu se puteau urca decât pentru fotografii.

După ce a trecut nebunia cu trăsurile elegante, prin faţa blocului au început să apară tot mai des limuzine albe, gătite cu funde mari, lucioase sau chiar şi neîmpodobite. Am zâmbit de multe ori văzând mirii cum coboară din acele maşini luxoase şi mi-am lăsat imaginaţia să se joace, închipuindu-mi cum ar fi fost dacă aş fi putut sta rezemată pe pernele elegante ale limuzinei, în braţele iubitului, departe de zgomotul oraşului, aşa cum am văzut de atâtea ori prin filme. Măcar o dată în viaţă şi tot trebuie încercată o asemenea experienţă, mai ales dacă există şi sticla de şampanie.

Pe la voi prin oraş cu ce se plimbă mirii? Credeţi că o plimbare în ziua nunţii, într-o zi oarecare cu iubitul sau pentru o discuţie despre afaceri, într-o limuzină elegantă, a devenit ceva normal sau este doar o fiţă? Credeţi că inchirierea de limuzine este doar pentru oameni cu bani şi plini de fiţe sau poate deveni ceva obişnuit?

By Vienela

13 thoughts on “Plimbările cu limuzinele de lux- normalitate, nu fiţă”
 1. În iunie am înţeles că se căsătoresc cele mai multe cupluri.
  Sincer, n-am văzut multe nunţi, deci nu mi-am putut face o idee asupra modei…

 2. Prin Timisoara mai mult cu masinile normale, cativa si cu limuzina, dar mie nu mi se pare asa o chestie exagerata. Adica nu te plimbi toata ziua, da cand e asa un eveniment, nu vad de ce nu te-ai rasfata. Totusi, pe mine mai mult ma atrage caleasca :D

 3. Ce limuzina ?! Nu ati citit pe CNN ca au luat foc recent o limuzina chiar in Los Angeles,orasul limuzinelor, (sau a frmelor de limuzina, catot aia e), si au ars cele 4 fete din ea care mergeau la o petrecere si numai soferul a scapat ? Pai cred ca e mai periiculos sa te plimbi cu o limuzin adecat sa inchiriezi o trasuur atrasa de boi !

  Plus, recent am vazut la Copenhaga, fete chiar imbracate cochet de petrecere, in roochii de voal, etc, luate la petrecere de catre prietenii lor si carate asa intr-o ladita legata in fata bicicletei, de parca le ducea asa cu roaba sau cu o ricsa ff mica, desi nedecorata, plus stateau asezate asa cam ghemuite in roaba respectiva, care e ca o lada de lemn paralelipipedica pusa in fata bicicletei si care se poate folosi si pt carat alte chestii, gen echipament sportiv, unelte-utilaje, copii mici, fete la petrecere, etc. Si chiar mi-a placut ! Zau, nu e nici periculos, ca nu merge cu viteza mare, au si banda speciala de biciclete, am vazut o fata ca avea si casca de protectie in cap…mie asa mi-ar place sa vad odata o mireasa dusa cu roaba impinsa de o bicicleta pe care pedaleaza mirele, dar nu am vazut pana acum mirese, ca in ziar zice ca in Danemarca a scazut numarul casatoriilor de la 20 000 pe an la 8 000 pe an, comparand de acum 6 ani cu anul trecut, asa ca nu am vazut nici o nunta pana acum.

  Uite aici niste biciclete -cargo de carat diverse lucruri, sau persoane, desi astea chiar sunt mai elegante, exista destule si mult mai simple, doar asa de lemn simplu,

  Am vazut si masini din astea de fite, dar astea sunt mai mult pt baieti sa se laude ei intre ei, sa se ia la intrecere unii cu altii, nu erau pt luat fete, si nici fetele din Danemarca nu s-ar urca in masini din astea, majoritatea chiar isi bat joc de aia care fac pe grozavii cu masini de genul asta…desi ma rog, o fi si o doza de “strugurii sunt acri”, dar sincer cred ca tine si de educatia publicului general.

 4. Da, si eu as prefera caleasca, e drept, dar in Bucuresti nu prea am vazut calesti. In schimb limuzine pe toate drumurile, in sezonul nuntilor. E un moft, dar pana la urma si nunta e un moft, daca mere unul…sa vina cu alai cu tot. :)

 5. Nunțile (cel puțin cele din zona în care locuiesc) au devenit un amestec ciudat. Lux împletit cu lăutarii care cântă la ușa blocului. Și pentru că avem un castel, uneori muzica taragotului e “asortată” cu domnițe și cavaleri. Șampanie și pahare de plastic. Vornic (un maestru de ceremonii arhaic, pentru cei care nu cunosc termenul) alături de toalete somptuoase. Și uneori limuzine (în 99% din cazuri cu ocupanți colorați). Ba s-a întâmplat să asist și la evenimente cu meniuri de fițe. Fructe de mare și biftec tartar. În condițiile în care trei sferturi din invitați erau oameni simpli dintr-un sat din apropiere.
  Mie îmi plac lucrurile simple și ancorate în realitate. Și atenția la detalii. Aduc mai mult farmec decât 1000 de fițe adunate de-a valma la un loc.

 6. La mine in Chisinau, limuzinele nu mai sunt la moda demult. Recent am vazut un alai de motociclisti imbracati la 4ace si cu motocicletele decorate de nunta, in fata lor, alaturi de mire era mireasa si coafura ei in vant. Momentul mi s-a parut foarte dragut.

 7. Eu am fost la o nunta undeva la tara unde mirii s-au urcat intr-o frumoasa limuzina alba care dupa ce a starnit tot colbul ulitei si-a pudrat bine nuntasii, a constatat ca nu are loc sa intoarca in fata portii si a mes cu spatele pana in sosea…rasul lumii :))

 8. Şi al noi tot caleştile sau limunizele sunt la căutare.
  Cel mai inedit mijloc de transport la nuntă: am văzut o dată mirii pe platforma unui tir. Prelata fusese luată jos, platforma era descoperită, iar în mijloc fusese pusă o canapea de piele şi flori.

 9. Articolul asta mi-a dat niste fiori reci pe sira spinarii pentru ca in vara va trebui sa particip la o nunta in familie si inca nu ma simt in stare sa fac fata mental la toata acea agitatie.

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.